Annonce
Viborg

Viborg-politiker efter fyring i skandalesag: - Vi har et enormt ansvar for at sikre patienterne, og det har vi handlet på i dag

Stine Damborg (K) mener, at amputations-skandalen havde vokset sig så stor, at den blev nødt til at få en konsekvens. Og den nu fyrede koncerndirektør, Ole Thomsen, bærer det øverste ansvar for den uholdbare situation.

Viborg:  Efter et flere timer langt møde torsdag i regionsrådets forretningsudvalg kunne blandt andre Stine Damborg (K) fra Viborg fortælle, at Region Midtjyllands koncerndirektør, Ole Thomsen, var blevet fyret.

Dermed er der blevet placeret et personligt ansvar for de store problemer, som karkirurgien i Region Midtjylland ifølge en ekstern rapport har været ramt af i mere end 10 år. I øjeblikket ser det ud til, at i underkanten af 50 patienter årligt kan have fået et ben unødvendigt amputeret.

- Den her sag er en stor skandalesag, som vi nu for næsten to uger siden fik fremlagt for første gang. Siden da er der bare løbet mere vand i åen, som gør, at vi nu er nødt til at handle konsekvent, siger Stine Damborg om fyringen af Ole Thomsen.

Annonce

Var det et enigt forretningsudvalg, som stod bag den her fyring?

Ja, det var det faktisk.

Var du overrasket over det?

Ja, jeg ville nok havde været en lille smule overrasket, hvis du havde spurgt mig for få dage siden, men i dag var jeg nok godt klar over, hvor det bar hen.

Stine Damborg (K) var torsdag medvirkende til at fyre koncerndirektør Ole Thomsen. Foto: Morten Pedersen

Har du hele tiden haft det sådan, at Ole Thomsen måtte bare ansvaret for det her, eller peger pilene også andre steder hen?

- Jeg har hele tiden vidst, hvem der har det øverste ansvar, og det ligger tydeligvis hos koncerndirektøren, men den undersøgelse, som vi igangsætter nu, må vise, om ansvaret også skal placeres hos andre. Det kan godt være, at der kommer nye ting frem, men helt grundlæggende ligger ansvaret hos koncerndirektøren, og det har vi handlet på nu.

En fyring af Ole Thomsen giver jo ikke patienter deres ben tilbage. Hvad i den her sag bliver nu det vigtigste for jer politisk på den korte bane?

- Det allervigtigste bliver at sikre, at de patienter, som er i systemet nu og her, kan være trygge ved at blive behandlet i Region Midtjylland. Så er der alle de patienter, som desværre har fået amputeret deres ben, og der skal der kigges på, hvilken erstatning de skal have, siger Stine Damborg.

Hvad får den her sag dig til at føle i dag?

- I hvert fald at vi har et enormt ansvar. Jeg har i dag været med til, at vi ikke længere skal have et samarbejde med vores koncerndirektør (gennem 12 år, red.). Men først og fremmest er jeg her, fordi jeg som politiker skal være med til at sikre, at patienterne i Region Midtjylland har nogle ordentlige vilkår og kan føle sig trygge i sundhedsvæsenet. Det er vores fornemste opgave - også selv om det nogle gange er barskt, som det er i dag, sagde Stine Damborg.

Det allervigtigste bliver at sikre, at de patienter, som er i systemet nu og her, kan være trygge ved at blive behandlet i Region Midtjylland.

Stine Damborg
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg

Vild nyhed: Grøn omstilling, gratis fjernvarme og en fond på flere hundrede millioner: - Man skal godt nok have nej-hatten på, hvis man ikke jubler

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Viborg

Nemt overblik over Viborgs guidede ture

Annonce