Annonce
Viborg

Viborg-politiker om hospitals-ballade: - Det er ikke længere normalt, så nu må regionsrådsformand gribe ind

Venstre-politikeren Ib Bjerregaard mener, det er på tide, at regionsrådsformand Anders Kühnau griber ind i hospitals-balladen. Foto: Region Midtjylland
Det lokale regionsrådsmedlem Ib Bjerregaard (V) mener, regionsrådsformand Anders Kühnau (S) bør træde i karakter og leve op til ansvaret som øverste chef for Region Midtjylland, når det kommer til hospitalsballaden på regionshospitalerne Silkeborg og Viborg.

Viborg: I folkebladet fredag bringes et læserbrev skrevet af overlæge Henning Glerup på vegne af de 220 medarbejdere, der i sidste uge underskrev et bekymringsbrev til regionsrådsformand Anders Kühnau.

I læserbrevet udtrykkes en stor frustration over det svar, Anders Kühnau (S) gav på baggrund af bekymringsbrevet, hvori især hospitalsledelsen kritiseres for fyringen af Ulrich Fredberg fra Diagnostisk Center i Silkeborg og håndteringen af samarbejdsproblemerne på børneafdelingen i Viborg. Anders Kühnaus svar bliver af Henning Glerup omtalt som "varm luft".

Det nye læserbrev er også havnet i hænderne på det lokale regionsrådsmedlem Ib Bjerregaard (V), der udmærket forstår de silkeborgensiske medarbejderes frustration.

- Jeg er enig med regionsrådsformanden i, at udfordringer i en afdeling skal hospitalsledelsen og direktionen tage sig af. Normalt. Men det er ikke længere normalt. Og ud over at være politiker er regionsrådsformanden også øverste administrative chef, og når udfordringerne er så gigantiske, som de er her - spredt på flere afdelinger og sygehuse - så skal man træde i karakter og leve op til det ansvar, man har, i kraft af at være øverste chef, udtaler Ib Bjerregaard til Viborg Stifts Folkeblad.

Politikeren har fulgt sagerne på både børneafdelingen i Viborg og Diagnostisk Center i Silkeborg nøje, og han har tidligere krævet både redegørelser fra hospitalsledelsen og akutte handlingsplaner for patientbehandlingerne.

I denne omgang foreslår Vestre-politikeren, at Kühnau holder møder med nogle af dem, der er utilfredse, i stedet for at skrive sammen og modtage informationer gennem forskellige direktører.

- Vi så en børneafdeling i Viborg miste en enorm faglighed på kort tid, vi har set kæmpe samarbejdsproblemer på Aarhus Universitetshospital, og nu er opsigelserne startet i Silkeborg. Hvor ender det? Den øverste chef, regionsrådsformanden, kan ikke blive ved med at overlade det til sine direktører og chefer. Og ønsker han rygdækning for det, han gør, må han involvere forretningsudvalget og regionsrådet. Noget må gøres, understreger Ib Bjerregaard.

Annonce
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Skulle du tigge i 1500-tallet, skulle du bære tiggertegn

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil

Et hul i det koksgrå skydække, og straks var kørestolen skiftet ud med svæveflyet: - Det var en vild følelse af bare at være fri

Alarm 112 For abonnenter

Politiet om millionskyldneren på Bilkas p-plads: - Han havde pengene, og han skyldte dem, så vi tog de 3800 kroner

Viborg FF

Viborg FF-træner før debut i midtjysk derby: - Det er meget mere end en fodboldkamp

Debat

Den glemte strejke kan blive den, vi husker

Viborg For abonnenter

- Jeg har aldrig helt forstået hypen omkring Hald Sø - men en weekendvandretur om søen fik mig overbevist

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Kulturklumme: Vanens magt

Viborg

Overraskende gæst i villahaven: Fisketyven fra Houlkær afsløret på video

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Alarm 112

Opbremsning gik galt: Motorcyklist mistede herredømmet og kurede 25 meter hen ad asfalten

Viborg FF For abonnenter

To som bestemt ikke elsker hinanden - fire nedslag i historien om rivaliseringen mellem Viborg FF og FC Midtjylland

Rundt om Viborg

Godt år for købmand: Ti-doblede overskuddet på et år

Annonce