Annonce
Viborg

Viborg-politiker om sygehus-besparelser: Når pengene ikke dukker op, må vi politikere tage ansvaret på os

Regionsrådsmedlem for Venstre, Ib Bjerregaard, mener ikke, at de midtjyske hospitaler skal stå tilbage med aben, når politisk vedtagne rationaliseringer viser sig ikke at holde stik. Arkivfoto: Morten Dueholm
Venstres Ib Bjerregaard vil ikke lade de midtjyske sygehuse hænge og dingle, når en del af sparekravet er opstået på grund af politiske prioriteringer, der har vist sig ikke at holde stik.

Viborg: Det er ikke okay, at Regionshospitalet Viborg og de øvrige midtjyske sygehuse nu føler sig nødsaget til at køre grønthøsteren frem og lade besparelser regne ned over samtlige afdelinger.

Sådan lyder det fra regionsrådsmedlem for Venstre, Ib Bjerregaard.

Helt specifikt er han utilfreds med 9,5 millioner kroner ud af det i alt 50 millioner kroner store sparekrav, som Hospitalsenhed Midt lige nu kæmper med.

Det 9,5 millioner kroner dybe hul er opstået som følge af, at de midtjyske hospitaler ikke har kunnet realisere forventede besparelser på nogle strukturændringer, som regionsrådet vedtog sidste år.

Her blev der blandt andet flyttet rundt på en række specialer, men stordriftsfordelene og besparelserne har man i hvert fald lokalt i Viborg måttet kigge langt efter.

Annonce

- Det er vores ansvar

- Pengene er ikke dukket op, så nu er vi som politikere nødt til at påtage os et ansvar. Det var jo os, der tog beslutningen om at gennemføre de strukturændringer sidste efterår, siger Ib Bjerregaard.

Hvorfor er du imod, at hospitalet finder besparelserne ved hjælp af grønthøstermetoden?

- Fordi det politisk er at skyde ansvaret fra sig. På den her måde bliver alt personalet jo presset lidt mere og skal løbe lidt hurtigere. Det er os som politikere, der må anvise en konkret vej, og det var alle i regionsrådet enige om, da vi traf beslutningerne sidste efterår, siger Ib Bjerregaard.

Processen med at anvise de konkrete besparelser er først lige gået i gang og ventes at løbe over de næste par måneder. Så der er stadig tid til at forsøge at mindske det aktuelle sparekrav på 50 millioner kroner, mener Ib Bjerregaard, der nu har anmodet om at få sagen taget op på førstkommende møde i hospitalsudvalget:

- Jeg ved ikke, om det står til at ændre, for jeg har ikke en pose penge liggende, men vi er nødt til at få det diskuteret. Også om de beregningsmetoder, der bruges, er gode nok. Det er langt fra første gang, at det, man har fundet frem til i regnearket, viser sig ikke at holde stik i virkeligheden.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce