Annonce
Kultur

Viborg Pride vil kæmpe for seksuelle minoriteter: - Vi kræver vores ret til at være her

Kasper Venning (for bordenden) var en af dem, som havde indkaldt til den stiftende generalforsamling. Foto: Hanne Bliksted
Ny forening stiftet i Borgerhuset Stationen i Viborg.

Viborg: Selv om vi skriver 2020, så er det ikke let at være en del af en seksuel minoritet.

Ikke alene kræver det mod at stå frem og fortælle, at man er anderledes, men man skal også kæmpe for omgivelsernes accept, som det unge menneske, der søndag deltog i Viborg Prides stiftende generalforsamling i Borgerhuset Stationen.

- Jeg vil ikke fotograferes til avisen, for hvis mine forældre opdager, at jeg er her, så bliver jeg smidt ud hjemmefra, lyder det fra et ungt menneske.

Bortset fra denne triste melding var humøret højt, og der var plads til både jokes og drilleri på kryds og tværs. Ni personer var med fra mødets start, og efter en halv times tid dukkede tre mere op og slog sig ned ved bordet, hvor deltagerne allerede var i gang med at læse forslaget til vedtægter, som Kasper Venning og et par andre havde forberedt.

Annonce
Flaget for biseksualitet var med til den stiftende generalforsamling. Foto: Hanne Bliksted

Retten til at være her

Kasper Venning var en af de aktive bag efterårets parade for opmærksomhed om biseksualitet og til fordel for mangfoldighed og tolerance, som blev holdt i Viborg.

Han mener fortsat, at det er nødvendigt at gøre opmærksom på, at der i dagens Danmark er mange, som lever et liv langt væk fra det heteroseksuelle liv, som opfattes som det gængse.

- Ideen med paraden og det at stifte foreningen er, at gøre opmærksom på LGBTQIA+, at disse mennesker også har ret til at være her, uden at nogen kigger skævt til dem. Ja vi kræver vores ret til at være her, siger han og erkender i samme åndedrag, at det godt kan lyde bombastisk.

- Men store byer som Aarhus, København og Odense har foreninger for LGBTQIA+ personer, og det vil vi også gerne have i Viborg. Men Viborg Pride skal være for alle, også dem som bare gerne vil støtte foreningen, tilføjer Kasper Venning.

Astrid Segerskos fra Frederiks kommer som en af de sidste susende ind ad døren til mødet.

- Jeg vil gerne være med i foreningen for at støtte den. Det er megavigtigt, at vi også har den slags foreninger i Viborg, det er urimeligt, at nogen bliver udsat for hetz på grund af deres seksualitet, sagde hun og gik i gang med at læse forslaget til vedtægterne.

Selv om Kasper Venning har lavet en del af forarbejdet for den nye forening, så afviste han at komme i bestyrelsen, idet han har travlt med både sit lærerstudie og politisk arbejde.

Foreningen valgte Edgar Anderson som forperson, som den nystiftede forening har valgt at kalde talsmanden for bestyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Rundt om Viborg

Afviser igen Apple-indblanding: Mail puster til konspirationsteori om Tjele-vindmøllerne

Viborg FF For abonnenter

Flere mandetimer til fysisk træning skal hjælpe unge spillere med vanskeligt spring

Rundt om Viborg

Konservative vil ikke lade sig presse: Siger nej til vindmøllepark

Annonce