Annonce
Sport

Viborg Q krøllede al modstand sammen ved DM i futsal

De stærke Viborg Q-piger havde ingen problemer med at genvinde DM-guldet. Foto: Peter Mark
Viborg Q's U18-piger var en klasse over de øvrige hold ved weekendens DM i futsal. Al modstand blev fejet af banen, og guldmedaljerne blev hængt om halsen efter en finalesejr på 5-1.

Holbæk: Det kan næsten ikke gøres bedre.

Viborg Q's U18-piger genvandt søndag danmarksmesterskabet i futsal. Både semifinale og finale blev vundet med cifrene 5-1, så det var ikke just spænding, der prægede stævnet i Holbæk. Det var andet år i træk, at Viborg Q kunne lade sig hylde som vindere ved DM.

Viborgenserne skulle op i mod B 73 fra Slagelse i semifinalen. Maja Henriksen bragte de lyserøde foran allerede efter tre minutters spil, men B 73 svarede igen med en udligning få minutter efter.

20 minutter senere begyndte Viborg Q så at rykke. Julie Mathiasen gjorde det til 2-1 med 10 minutter igen, og i løbet af kampens sidste to minutter scorede Viborg Q yderligere tre gange. Julie Mathiasen lavede endnu en pind og Cecilie Amanda Agerholm Povlsen scorede to.

- Vi har spillet mod B 73 de seneste to år, og vi har slået dem begge gange. Vi vidste, at de ville stå lavt og forsvare meget. Det gjorde de også sidste år. Da de til sidst blev tvunget frem på banen, opstod hullerne, og dem udnyttede vi, sagde Michael Andersen, der sammen med Rasmus Veng havde ansvaret for holdet.

Annonce
Marianne Ernebjerg modtager her DM-pokalen. Foto: Peter Mark

Stensikker finalesejr

I finalen skulle Viborg Q op i mod MG & BK fra Middelfart, og heller ikke her nåede det at blive spændende.

Inden der var spillet et kvarter havde Nicoline Mark lynet to gange, og selvom MG & BK fik reduceret til 2-1 med ni minutter igen, trykkede Viborg Q på speederen og scorede atter tre gange i kampens afslutning.

Ligesom i semifinalen var det Cecilie Amanda Agerholm Povlsen der scorede to, og så kom anfører Thea Bønding Andreassen ligeledes på tavlen, da hun lukkede ballet i sidste minut.

- MG & BK spillede vi mod ved de jysk-fynske mesterskaber (som Viborg Q også vandt red.) for 14 dage siden, så dem kendte vi godt. De stod, ligesom B 73, dybt. De to kampe lignede hinanden, sagde Michael Andersen, som ikke var overrasket over, at Viborg Q relativt let kunne tage guldet med hjem til domkirkebyen.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så kunne vi også sidste år se, at der er stor forskel på de jyske- og sjællandske rækker. Der er kun fire hold på Sjælland, og så er spørgsmålet, hvor meget udvikling holdene får fra kamp til kamp, fortalte han.

Speciel optakt

Selvom Viborg Q overlegent cruisede guldet hjem, var optakten til søndagens stævne ikke just optimal. Lørdag skød holdet nemlig forårssæonen i gang i U18-ligaen i 'traditionel fodbold' med en udekamp mod Silkeborg, og de nåede faktisk ikke hjem, før turen gik mod Sjælland.

- Efter kampen i Silkeborg kørte vi direkte til Kalundborg (tre kvarters kørsel fra Holbæk red.), hvor vi overnattede på et vandrehjem. Det endte med at blive rigtig fint. Pigerne fik sovet godt, og de fik en god morgenmad, så de var klar til at præstere, fortalte Michael Andersen.

Det er andet år i træk, at Viborg Q's U18-piger vinder DM i futsal. Dog var kun en tredjedel af årets hold gengangere i forhold til sidste år.

Dagen inden stævnet havde hele holdet, pånær én spiller, været i aktion for Viborg Q i udendørskampen mod Silkeborg. Foto: Peter Mark
Foto: Peter Mark
Foto: Peter Mark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce