Annonce
Viborg

Viborg Q turde tage kampen op mod skolegårdens førstevælger

Viborg Q tabte igen til FC Nordsjælland. Arkivfoto: Morten Dueholm
FC Nordsjælland råder over et stærkt hold, som måske er rækkens bedst spillende. Holdet har også slået Viborg Q med samlet 8-0 set over to kampe, men i weekendens kamp turde Viborg Q virkelig tage kampen op.
Annonce

Fodbold: Viborg Q vidste på forhånd, at weekendens møde med FC Nordsjælland ville blive en hård nød at knække.

Så sent som weekenden før havde FCN i Viborg vundet med hele 5-0 - og FCN er et storsatsende kvindeprojekt, som har muskler til at plukke de bedste spillere fra en lang række andre klubber - blandt andre Viborg Q, som har set profilen Mathilde Vistisen drage til FCN.

Lørdagens møde endte også med at blive tabt med 3-0 - men Viborg Q-træner Martin Simonsen havde alligevel en følelse af tilfredshed med hjem i bussen.

- Vi tabte første halvleg med 2-0, men jeg synes faktisk, at vi var bedst. Vi turde tage teten på trods af, at FCN lige havde givet os en snitter ugen før. Vi pressede højt og det brød FCN sig slet ikke om, sagde træneren, som kunne glæde sig over, at det modige Viborg Q-spil tvang FCN til lange bolde.

- Det er i mine øjne en cadeau til vores måde at gøre det på, at vi på den måde formåede at koge rækkens bedst spillende hold ned til, at de spillede på lange bolde og på at lukrere på vores fejl, sagde Viborg-træneren, der omvendt så, hvor små sprækker der skulle til før FCN slog til.


I den første kamp holdt vi dem på en scoring i første halvleg, men da var det fordi vi forsvarede os godt. Denne gang tog vi teten, og det var fedt at se, at pigerne havde modet til det

Martin Simonsen, U18-træner hos Viborg Q


- De skulle bare have den mindste åbning - så udnyttede de det prompte, sagde han.

Kort ind i anden halvleg punkterede FCN kampen med scoringen til 3-0, hvorefter det blev lidt en dødsejler.

Men Viborg Q-træneren valgte at glæde sig over den tydelige spillemæssige forbedring, som han har set henover de to kampe mod FCN i løbet af en uges tid.

- I den første kamp holdt vi dem på en scoring i første halvleg, men da var det fordi vi forsvarede os godt. Denne gang tog vi teten, og det var fedt at se, at pigerne havde modet til det, sagde han.

- Men selvfølgelig er konklusionen, at FCN er et bedre hold end os - ingen tvivl om det. De er førstevælger i skolegården og er et rigtig stærkt hold. Men jeg synes også, at kampene har vist, at der nok skal være point at hente for os også, sagde han.

FC Nordsjælland-Viborg Q 3-0 (2-0)

Fodbold, U18-DM, kvinder

Mål: 1-0 (15.), 2-0 (40.), 3-0 (51.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce