Annonce
Viborg

Viborg Rideklub er truet af nyt byggeri ved Hald Ege

Foldene mellem Koldingvej og Egeskovvej omdannes inden længe til boligområde og er dermed tabt for Viborg Rideklub. Foto: Morten Dueholm
Rideklubben kommer til at mangel folde, og det kan betyde, at hesteejere vil finde nye græsgange. En tunnel under Vejlevej vil kunne løse problemet.

Viborg: For Viborg Rideklub kan det kommende boligbyggeri langs Egeskovvej mellem Hald Ege og Viborg få ganske alvorlige konsekvenser.

Faktisk kan det i værste fald betyde konkurs for klubben, der står til at miste en stor del af sine lejede folde netop langs Egeskovvej.

- En konkurs kan blive konsekvensen, hvis forholdene for hestene fremover bliver så ringe, at ejerne vælger at have dem opstaldet et andet sted. Vi håber selvfølgelig ikke, at det kommer dertil, men der er ingen tvivl om, at vi står overfor en meget stor udfordring, der i værste fald kan koste klubben livet, siger formand Palle Jakobsen.

Annonce

- En konkurs kan blive konsekvensen, hvis forholdene for hestene fremover bliver så ringe, at ejerne vælger at have dem opstaldet et andet sted.

Palle Jakobsen, formand for Viborg Rideklub

Mudderfolde

Han henviser til, at klubben står til at miste de folde langs Egeskovvej, som man har lejet, og det betyder umiddelbart, at de opstaldede heste i rideklubben fremover skal deles om et langt mindre udendørs areal.

- Hvis vi skal opfylde kravene i loven om, at hestene skal gå udendørs på et vist areal i et vist antal timer i døgnet, og det skal vi naturligvis, vil det betyde, at hestene vil komme til at skulle være udendørs i treholdsskift på et ret lille areal. Det vil give meget mere slid på arealerne, som ikke længere vil kunne holde græs, og så risikerer vi, at de ender som rene mudderfolde, siger Palle Jakobsen.

Han frygter, at det scenarie vil betyde, at hestenes ejere ikke længere vil finde Viborg Rideklub attraktiv, da forholdene for hestene vil blive for ringe.

- Rent formelt vil vi kunne overholde kravene, men jeg tror nu, at en del hestejere har en anden grænse for deres dyr, end den loven sætter, siger Palle Jakobsen.

Ifølge ham vil det være katastrofalt for klubbens økonomi, hvis bare en fjerdedel af hestejerne vælger at trække deres heste fra rideskolen.

- Vi er økonomisk afhængige af stort set fuld belægning, så for os er det afgørende, at vi kan finde andre områder til at udlægge som folde, hvis vi skal sikre, at vi også fremover har heste nok opstaldet, siger Palle Jakobsen.

Under Vejlevej

For Palle Jakobsen er der umiddelbart kun en mulig løsning på problemet - en underføring under Vejlevej.

- På den anden side af Vejlevej vil vi kunne leje nye områder til folde, men det kræver, at der bliver adgang via en tunnel under vejen. Det vil selvfølgelig koste penge, men jeg håber da også, at politikerne vil være villige til at finde de midler, siger Palle Jakobsen.

Han og resten af bestyrelsen har haft fat i adskillige af byrådspolitikerne for at forklare dem problemet, og lige nu arbejder de på en officiel henvendelse.

- Vi har på ingen måder opgivet, og nu må vi jo så se, om politikerne ønsker en velfungerende og bynær rideskole i Viborg. Det håber og tror vi da på, siger Palle Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce