Annonce
Viborg

- Viborg skal ikke være et amputeret hospital

Besparelserne må ikke føre til, at Viborg bliver et amputeret akuthospital, mener Venstre i regionsrådet. Arkivfoto: Lisbeth Hasager Justesen

Venstres gruppeformand i regionsrådet kræver bedre geografisk balance i de aktuelle besparelser på sygehusene.

Annonce

Viborg: De besparelser, der skal gennemføres for at spare knap 300 millioner kroner på sundhedsvæsenet i Region Midtjylland, skal skrues sådan sammen, at der er en rimelig geografisk balance mellem vest, midt og øst i regionen.

Det vil være i overensstemmelse med, at balance er en af de såkaldte sigtelinjer, som regionsrådet skal styre efter.

Det understregede flere af regionsrådets medlemmer, da budgettet for næste år onsdag var til første behandling i regionsrådet.

En af dem var Carsten Kissmeyer, der er gruppeformand for regionsrådets næststørste parti, Venstre, som tæller 13 af de 41 medlemmer.

- Besparelserne skal tage højde for, at midt og vest ikke udhules. Det må ikke ende med, at Viborg bliver et amputeret akuthospital, sagde Kissmeyer blandt andet.

Annonce

Mindre effektiv

Han mindede også om, de mindre hospitaler er de mest effektive, når man sammenligner deres aktiviteter med det absolut største i Skejby.

Så hvis man følger regionsrådsformand Anders Kühnaus (S) forslag om at samle al brystkræftkirurgi på universitetshospitalet i Skejby, vil det betyde, at hver operation bliver dyrere, end de er i dag.

Venstres lokale medlem af regionsrådet, Ib Bjerregaard, siger, at øvelsen frem til den endelige budgetvedtagelse om godt en måned - den 26. september - går ud på at få reduceret de 40 millioner kroner, som Viborg i regionsrådsformandens forslag er udset til at skulle bidrage med i besparelser.

- Jeg hørte andre end Venstre-folk efterlyse en bedre geografisk balance i besparelserne - blandt dem Dansk Folkeparti og flere af de små partier, mens jeg hørte størst opbakning til det fremlagte forslag fra konservative og Liberal Alliance, siger Ib Bjerregaard.

Annonce

Bredt flertal

Han har tidligere udtalt til avisen, at det kan ende med, at han stemmer imod besparelserne.

- Men jeg vil da hellere, at vi får ændret besparelserne til noget, der bliver meget mere spiseligt for det midterste af regionen. Og jeg tænker, at den nye formand for regionsrådet vel også må have en stor interesse i, at han får et bredt flertal for det første budget, som han står i spidsen for, siger Bjerregaard.

Frem til den 30. august kan personale og samarbejdspartnere komme med bemærkninger til spareforslaget, og den 4. september mødes regionsrådet igen i et forsøg på at lande et forlig om budgettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg For abonnenter

DF-gruppeformand vil have minister ind i sag om voldstrusler på Viborg Rådhus: - Det skal i min optik koste en udvisning

Viborg

De ældste elever fik forfatter-tip

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Annonce