x
Annonce
Sport

Hold juleaften med god samvittighed - Viborg skal løbe julen ind

For Nikolaj Bonde er en sund livsstil helt naturlig, og han har det rigtig godt, hvis han begynder den 24. december med en løbetur. Foto: Morten Pedersen
Hvorfor ikke indlede julens glæder med et hyggeligt løb? Nikolaj Bonde vil prøve at samle løbeglade viborgensere til et uformelt løbearrangement den 24. december, hvor der skal være plads til alle.

Viborg: Julen handler om hygge og samvær mellem mennesker.

Og for rigtig mange er den 24. december helt sikkert fyldt med traditioner.

Nogle skal måske allerede i aktion ved spisebordet ved frokosttid for at indtage sild og lun leverpostej, inden eftermiddagen måske byder på et kirkebesøg og aftenen selvfølgelig på selve julemiddagen i familiens skød.

For andre er juleaftensdag ren kvalitetstid, som frit kan benyttes til at spille spil med familien, se tv eller bare tøffe rundt iført pyjamasbukser og varme sokker hele dagen.

Og så er der mennesker, som før de kan slappe af og indlede det ædegilde, som julen og de efterfølgende dage også kan være, skal have snøret løbeskoene. Og den sidstnævnte flok er der faktisk mange af.

Det er i hvert fald den observation, som Nikolaj Bonde har. Han er oprindeligt fra Viborg og er tidligere triatlet på højt niveau - så for ham er den aktive livsstil helt naturlig.

Nu driver han et firma, hvor han er personlig træner for flere løbere, ligesom han også tilbyder kostvejledning og træningsvejledning.

De seneste tre år har han den 24. december om morgenen samlet en lille flok ved Søndersø i Viborg. Sidste år var der cirka 40 fordelt over formiddagen, som dukkede op for at løbe juledagen i gang.

- Der er rigtig mange, som løber den 24. december. Jeg ved, at forskellige foreninger mødes og løber sammen, mens andre bare løber selv, så min tanke er, at vi ligeså godt kan prøve at samle os på det bedste løbested i Viborg og løbe sammen, siger Nikolaj Bonde, der derfor har sat sig for at afvikle et fuldstændig uformelt juleløb ved søerne i Viborg den 24. december.

- Viborg er løbeby nummer ét i Danmark. Alle løber jo i Viborg, og løb gør, at mange har noget at være fælles om. Og når rigtig mange alligevel vil løbe en tur den 24. december, så kan vi ligeså godt prøve at gøre det sammen, siger han.

Det er tanken, at det skal være hyggeligt og uformelt, men Nikolaj Bonde håber selvfølgelig at se rigtig mange til løbet, som er helt og aldeles gratis.

Annonce

Sådan løber du med i juleløbet

Her er der cirka afgangstider til juleløbet den 24. december

Afgang og opsamling foregår på græsplænen bag Golfhotellet ved Søndersø

Der løbes i ottetal omkring de to søer

Hvis du vil løbe 5.00 per kilometer: Runde 1 (Søndersø) 8.00, runde 2 (Nørresø) 8.30, runde 3, (Søndersø) 9.00, runde 4 (Nørresø) 9.30 - slut cirka 10.05

Hvis du vil løbe 5.30 per kilometer: Runde 1 (Søndersø) 8.00, runde 2 (Nørresø) 8.35, runde 3 (Søndersø) 9.10, runde 4 (Nørresø) 9.45 - slut cirka 10.20

Hvis du vil løbe 6.00 per kilometer: Runde 1 (Søndersø) 8.00, runde 2 (Nørresø) 8.40, runde 3 (Søndersø) 9.20, runde 4 (Nørresø) 10.00 - slut cirka 10.35

Powerwalk runde 1 8.05 (Søndersø), runde 2 (Nørresø) 9.05 - slut cirka 10.05

Det er fuldstændig valgfrit, hvornår man står af og på "løbetoget" - og man kan løbe alt fra en enkelt runde til alle fire runder.

Læs mere om begivenheden på "Juleløb i Viborg" på Facebook

Plads til alle

Konceptet er virkelig for alle. Der vil være flere forskellige starttidspunkter og tempopgrupper, og der er derfor mulighed for at løbe i det tempo, som passer én, ligesom distancen også er valgfri.

Der er fire starttidspunkter, og holder man ved hele vejen, så ender man selvfølgelig med at have løbet 24,12 kilometer, men man kan også sagtens nøjes med at løbe eller gå en enkelt runde om Søndersø.

Der løbes i ottetal omkring Søndersø og Nørresø og på grund af de forskudte starttidspunkter kan man stå af eller stå på, som man har lyst til.

- Der er ingen konkurrence i det. Det handler ikke om at komme først. Alle skal kunne være med. Den første gruppe løber nok cirka fem minutter per kilometer, mens den bagerste løber seks minutter per kilometer. Men det kan også ses som en chance for at tage en lidt længere tur end normalt, da man jo kan være med i en gruppe, som hjælper med at holde farten, siger Nikolaj Bonde.

- Jeg kan ikke se, hvorfor der ikke skal komme mange. Man kan starte på flere forskellige tidspunkter fra klokken otte til klokken 9.30 - så har man en halv time, hvor kan man komme ned og løbe med og så løbe hjem igen, og man kan tage alle dem med, man vil. Vi skal bare mødes og hygge os om løb, siger Nikolaj Bonde, som er overbevist om, at det blot gør juleaften bedre, hvis den er blevet indledt med en frisk løbetur.

- Jeg synes, at det er fantastisk. Samvittigheden har det godt, og man kan virkelig gå til julemaden. Det må man selvfølgelig altid, men jeg har det i hvert fald bedre med det. Samtidig er det også chance for, at man får sagt god jul til en masse mennesker, siger han.

Løbet er gratis, og der skal være plads til alle. Derfor startes der på forskellige tidspunkter og i forskellige tempogrupper.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce