Annonce
Viborg

Viborg skraber bunden - lykkeligvis

Over 1000 er inden for det seneste døgn testet positiv for corona-virus. Det er rekord. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Viborg: Mandag sidst på eftermiddagen blev der sat "corona-rekord", da Statens Serum Instituts daglige optælling af smittede per døgn for første gang passerede 1000.

90 ud af 98 kommunerne har nu bekymrende høje smittetal, men der er imidlertid meget store geografiske forskelle på, hvor store smittetallene er.

Viborg Kommune indtager næsten en - i denne situation heldig - bundplacering, idet antallet af smittede per 100.000 borgere er 27,9. Dermed er Viborg endnu ganske tæt på bekymringsgrænsen, der ligger på 20.

I toppen af listen finder man Høje-Taastrup med 310,2 smittede per 100.000. Lidt længere nede kommer Aarhus med 165,3, Struer med 114,3, Holstebro med 102,6 og Silkeborg med 56,4.

"Rekorden" er alvorlig uden at være kritisk, siger professor i epidemiologi og afdelingslæge ved Aarhus Universitetshospital Christian Wejse til Jyllands-Posten.

- Jeg synes, det er alvorligt uden at være kritisk. Det er ikke løbet løbsk, men det er klart, at det er noget, vi skal være opmærksomme på og håndtere. Det, tror jeg godt, kan lade sige gøre, siger professoren til avisen.

To små ø-kommuner er alene om at have nul smittede. Det er Samsø og Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce