Annonce
Viborg

Viborg spiser her eller tager med hjem

Viborgs restaurantgade nummer et er omtrent 280 meter lang og rummer hele otte spisesteder med mad fra hele verden. Illus: Google Maps.

Bag facaden. Ingen anden af byens gader har flere restaurationer end Jernbanegade. Her kan du møde menneskene bag de otte forskellige spisesteder.

I tusindvis af mennesker strømmer hver dag igennem Jernbanegade. I bil, i bus eller på gåben. Måske er det derfor, at der er så mange restaurationer samlet på ét sted.

Annonce

Jernbanegade er godt 280 meter lang, og med otte spisesteder med facade til gaden er der i gennemsnit blot 35 meter mellem hver. Dør om dør bor de og dyster hver dag om de sultne viborgensere og besøgende udefra, når klokken siger frokost eller aftensmad. Og man kan komme et godt stykke rundt i verden i Jernbanegade. I den ene ende af gaden kan man besøge et lille stykke Italien hos napolitaneren Carmine de Carlo, som åbnede Det Italienske Spisehus i slutningen af 2012.

Velkommen i gaden

I den stik modsatte ende byder Sandan Jalili på indiske specialiteter i koncept-restauranten Mumbai Masala, og lige godt i midten af gaden hos Restaurant Mythos møder vi Michaelis Tsilingiris, som er en kyndig guide ud i det spændende græske køkken.

Og endnu videre rundt i verden kommer man hos afghanske Hekmatullah Khademi fra City Pizza eller hos irakiske Jabbar Hassan hos Luxus Pizza & Grill. Rundturen slutter i Danmark, hvor Helle Nielsen står i spidsen for Stjerneskuddet og det danske klassiske smørrebrød.

Stjerneskuddet er gadens ældste spisested med næsten 30 år på bagen. Et af de yngste er Cafe Reborn. Indtil for nylig gik indehaver Maj Schiøtte nemlig rundt i den tro, at hendes firmaadresse var i Vesterbrogade. Cafe Reborn holder til i kælderetagen af De Frivilliges Hus, som har adresse på Vesterbrogade 1. Cafe Reborn har et indgangsparti, som vender ud imod et lille gårdmiljø med adgang fra Jernbanegade.

For et par måneder siden modtog Maj Schiøtte så et brev fra Viborg Kommune, der bekendtgjorde, at hendes forretning nu har adresse i Jernbanegade.

Et spøjst kuriosum, der dog ikke bragte andet end smil på læberne i den lille cafe.

Selv når det meste af byen sover, så bliver der serveret mad i Jernbanegade. Hos Khawand er der natåbent torsdag, fredag og lørdag, når diskoteksgæsterne runder en festaften af.

Antallet af rullekebabber med chili og hvidløg, som er røget over disken en sen nattetime, skal tælles i hundredetusindevis.

Mere udeservering

Man kan endvidere glæde sig til endnu mere leben i Jernbanegade, når temperaturerne snart kravler højere op.

Hele tre steder har restaurationerne nemlig planer om at starte udeservering. Hos Det Italienske Spisehus, City Pizza og Cafe Reborn har man planer om ad udnytte udearealerne til servering til sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Erfaren sælger tilknyttes Viborg HK

Annonce