Annonce
Navne

Viborg-student bliver præsident

Marie Bech Nosch er uddannet historiker og klassisk filolog. Arkivfoto: Linda Kastrup.
Professor Marie Bech Nosch blev i 1989 student fra Viborg Katedralskole. Nu er hun præsident for Videnskabernes Selskab.
Annonce

Navne: Den 50-årige Marie Bech Nosch er netop blevet valgt som præsident for Videnskabernes Selskab. Valget skulle egentlig have fundet sted i maj, men som med så meget andet kom corona-krisen på tværs.

Selskabets historie rækker sig næsten 300 år tilbage, og i dets formålsparagraf stykke 1 kan man læse:

"Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, stiftet den 13. november 1742, har til formål at styrke videnskabens stilling i Danmark og navnlig at fremme grundvidenskabelig forskning og tværvidenskabelig forståelse."

Den nye præsidents eget forskningsfelt er historie med speciale i tekstilforskning. Hun har siden 2009 været ansat som professor på Saxo-Instituttet, der er Københavns Universitets afdeling for klassisk arkæologi, etnologi og filologi.

-  Jeg er glad for den tillid, medlemmerne har vist mig, og jeg glæder mig til denne nye opgave i en traditionsrig og prestigefyldt institution, hvor videnskabens helte og heltinder har haft deres gang, siger Marie Bech Nosch i en pressemeddelelse, man kan læse på Videnskabernes Selskabs hjemmeside.

Hun siger videre:

- Vi lever netop nu i en tid, hvor samfundet i høj grad efterspørger videnskab, og selskabet samler netop faglig viden på tværs af alle fag. Selskabet kæmper for grundvidenskaben og understøtter de tværvidenskabelige samarbejder, og det samme står jeg for i mit videnskabelige virke.

Marie Louise Nosch sidder blandt andet i Velux Fondens bestyrelse, og hun har gennem sin karriere brugt mere end 13 år i udlandet på at studere og forske, primært i Frankrig, Italien og Østrig.

Den nye præsident er tiltrådt. Hun tager over efter professor ved Niels Bohr Instituttet Mogens Høgh Jensen, der har bestridt hvervet siden 2016.

Marie Louise Nosch er som nævnt student fra Viborg Katedralskole i 1989. Hun er vokset op i en villa på Krudthusvej i en familie, der blandt andre rummede hendes nu afdøde lillesøster tv-værten Camilla Bech Holten og moderen ergoterapeut Ulla Brita Gregersen, der i mange år utrættelig arbejdede til gavn for ældre og gamle i Viborg.

Annonce
Annonce
Viborg

Et sidste farvel til Carte Blanche

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Her er de nye restriktioner, der gælder fra mandag

Viborg

Udlændingeministeren er ikke dommer

CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce