Annonce
Viborg

Viborg Svømmehal har fået en kærlig hånd og er igen åben

Efter fire måneders nedlukning er Viborg Svømmehal igen åben. Foto: Emma Haas
I fire måneder har der ikke været badegæster i Viborg Svømmehal. Corona-nedlukningen blev en mulighed for at restaurere og gøre ved i den 22 år gamle svømmehal, der nu åbner med friskmalede søjler og en ny biosauna.

Viborg: Mandag morgen klokken 9.30 ånder alt fred i Viborg Svømmehal.

Vandet er spejlblankt. Duften - eller lugten - af klor hænger i den lune luft. Livredderne og det øvrige personale har lige holdt møde, for om præcis en halv time åbner dørene for første gang i fire måneder.

- Vi glæder os helt vildt, siger bademester Carsten Jalk, der dog er ærgerlig over, at åbningen sker under skærpede omstændigheder.

Annonce

Og dét må man sige, de er.

Corona-restriktionerne er til at få øje på, allerede når man træder ind ad hoveddøren. "Hold afstand"-skiltene er klistret på gulvet foran receptionen med meters afstand. Når man har betalt entre, får man udleveret vådservietter, så man kan tørre sit skab af efter brug. Hver anden bruser i omklædningsrummene er spærret af. Og sådan fortsætter det.

Bademester Carsten Jalk og resten af svømmehallens personale har været i fuld gang med både vedligehold og forbehold i de fire lukkede måneder. Foto: Emma Haas

Bademesteren fortæller om de ting, der stadig er lukket. På listen er det boblende varme spabad, sauna, biosauna, dampbad og motionsrum.

- Det er ærgerligt, for nogle kommer kun for de ting, siger han.


En svømmehal tager sig bare bedst ud med badegæster.

Viborg Svømmehal


Pause med mening

Men som det gamle mundheld går, er intet så skidt, at det ikke er godt for noget.

Da Viborg Svømmehal, som så meget andet, måtte lukke dørene den 13. marts for at inddæmme corona-smitten, var tingene lidt på pause.

- Men så gik der ikke længe, før vi tænkte: Nej, nu går vi fandeme i gang, siger Carsten Jalk.

Den midlertidige lukning af svømmehallen blev noget længere end først forventet. Arkivfoto: Morten Dueholm

Jerndragerne i loftet er blevet rengjort og pudset, de store grå søjler er blevet malet, vipperne har fået et nyt lag skridsikker belægning, og et hav af fuger er blevet skiftet.

Biosaunaen i kvindernes omklædningsrum er blevet helt restaureret, og den i mændenes delvist, af nogle livreddere med flere færdigheder.

Det var også planen, at en ny rutsjebane skulle være opført, men det er udskudt, som bademesteren fortæller:

- Det er nogle østrigere, der rejser rundt og bygger rutsjebaner. Og i corona-tiden skulle de i 14 dages karantæne, hver gang de rejste ind i et nyt land. Så det er udskudt til december.

Annonce

Ventet længe

"En svømmehal tager sig bare bedst ud med badegæster," skrev Viborg Svømmehal på sin Facebook-side. Derfor er der også forventningsfulde smil på læberne af de medarbejdere, der gør sidste forberedelser mandag morgen.

På bænkene udenfor sidder en far og hans to døtre med endnu større forventningsfulde smil og venter på at komme i de blå bassiner igen.

- Vi har glædet os helt vildt, siger 10-årige Emily Mitchell og bliver suppleret af sin to år yngre søster, Nelly Mitchell:

- Vi har ventet længe. Vi var de første, der kom i dag.

John, Nelly og Emily Mitchell venter i spænding på at kunne komme i svømmehallen igen. Foto: Emma Haas

Familien bor i Aarhus, men er på besøg hos "grandma" - eller bedstemor - i Viborg.

- En tur i svømmehallen plejer at være et af højdepunkterne, forklarer John Mitchell.

Pigerne kan næsten ikke være i sig selv af begejstring og fortæller ivrigt om både dykkerbriller og badevinger, og om hvor længe de kan holde vejret under vand.

- Det er sjovt, og det er hyggeligt at være i svømmehallen, får Nelly Mitchell sagt til sidst, før hun, far og søster samler taskerne op og bevæger sig mod indgangen til Viborg Svømmehal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce