Annonce
Sport

Viborg-træner havnede ikke i den selvudråbte dødspulje og kalder europæisk lodtrækning for fornuftig

Viborg HK har en fair chance for at gå videre fra gruppespillet, mener cheftræner Jakob Vestergaard. Arkivfoto: Johnny Pedersen
Det kræver seks toppræstationer, men så har VHK også en god chance for at gå videre til kvartfinalen, siger træner Jakob Vestergaard efter lodtrækningen til gruppespillet i European League, der gav ungarsk, rumænsk og fransk modstand. I kulissen lurer coronavirussen, som kan vende op og ned på kampprogrammet.

Håndbold: Jakob Vestergaard havde på forhånd udråbt franske Nantes, rumænske Valcea og tyske Bietigheim til at være den værst tænkelige kombination af hold at møde for Viborg HK i gruppespillet i European League, i populær jargon en dødens pulje.

Torsdagens lodtrækning udartede sig sådan, at han slap for to ud af tre af dem: Nantes og Bietigheim.

Jeg synes, at vi har en god og fair chance for at gå videre

Jakob Vestergaard, cheftræner, Viborg HK

Han undgik dog ikke Valcea, som sammen med ungarske Váci og franske Chambray Touraine er modstanderne, Viborg HK skal i duel mod for at gå videre til kvartfinalen.

Annonce

Vestergaard kalder det en fornuftig pulje og udråber det rumænske hold, som sidste år deltog i Champions League, til gruppens stærkeste.

- Jeg synes, at vi har en god og fair chance for at gå videre, men vi bliver matchet til fulde mod alle tre modstandere, og vi skal vinde vores hjemmekampe og generelt levere i alle, for ellers er holdene så dygtige, at vi bliver slået ud.

Han havde gerne set, at bare én af modstanderne geografisk havde ligget tættere på den danske grænse, end de tre modstandere gør. Tre lange lure venter. Set bort for det ser Jakob Vestergaard frem til de internationale kampe – også til gensynet med Rumænien og Valcea, som han trænede i 2012/2013.

- Det sjove ved at spille disse kampe er, at vi møder hold, som vi ikke spiller mod så tit, og det bliver sjovt for mig at komme til Valcea igen. Her er man ved at bygge et godt hold op, og holdet har en vanvittig hjemmebane. Mod Váci ved jeg også bare, at det bliver svært på udebane, for ungarsk håndbold er i vækst og er et af de steder i Europa, hvor den blomstrer allermest, siger Jakob Vestergaard, som på nuværende tidspunkt ikke kender Chambray Touraine ”super godt”.

Kampflytninger vil give praktiske udfordringer

Viborg HK vil træde ind på en europæisk scene, som ikke er lykkedes med at holde coronavirussen ude af rampelyset, og den lurer i kulissen.

De seneste eksempler er fra denne uge, hvor to kampe i herrernes udgave af European League, Sävehof-Magdeburg og Pfadi Winterthur-Bidasoa Irun,  blev rykket grundet coronavirus blandt flere spillere.

Med tanke på, hvordan virussen udvikler sig denne tid, er det ikke et urealistisk scenarie, enten at Viborg HK bliver ramt af den, eller at et af modstanderholdene gør, så kampe må rykkes. Og har man ligakampene in mente, er det nemt at tænke sig til det større planlægningspuslespil, der i så fald måtte komme.

Direktør i Viborg HK, Jørgen Hansen, siger, at han ser frem til de europæiske kampe, men at han også godt kan frygte at komme ud i kamprykninger og kalenderændringer.

- Det er svært at spå om fremtiden, men alle ændringer giver jo udfordringer, og hvis vi eksempelvis kommer ud i at få ændret en udebanetur, giver det praktiske og nok også økonomiske udfordringer. Så det frygter jeg da, men det er sådan, verden er. Det må vi gebærde os efter og tage, som det kommer, siger han.

Bliv klogere på modstanderne

Váci NKSE

Slog Blomberg-Lippe ud i den tredje kvalifikationsrunde til gruppespillet.

Ligger efter ni kampe nummer fem i den ungarske liga.

Bedste internationale resultat i nyere tid er en kvartfinale i 2010-2011, hvor holdet tabte til daværende Team Tvis Holstebro.

Havde to spillere med i Ungarns trup ved EM sidste år: Greta Kacsor og Fanny Helembai

Ramnicu Valcea

Slog Bera Bera ud i den tredje kvalifikationsrunde til gruppespillet.

Ligger efter ni kampe nummer fire i den rumænske liga.

Har deltaget i Champions League 14 gange. Bedste resultat er en andenplads i 2009-2010, hvor holdet tabte til Viborg HK.

Viborg HK har mødt Valcea i alt 14 gange og har otte sejre, fem nederlag og en uafgjort.

Har bl.a. serberen Kristina Liscevic i truppen, som har spillet i Team Esbjerg.

Chambray Touraine

Slog Molde ud i den tredje kvalifikationsrunde til gruppespillet.

Klubben blev grundlag i 2006 og debuterer i europæisk sammenhæng.

Ligger efter ni kampe nummer syv i den franske liga.

Truppen tæller bl.a. den franske veteran Alexandra Lacrabere, svenske Clara Monti Danielsson, der har en fortid i Team Esbjerg og Randers, og Rikke Marie Granlund, ligeledes med en fortid i Esbjerg. Også danske Ida Lagerbon med en fortid i Ringkøbing er i truppen.

I begyndelsen af november vedtog et bredt flertal i Folketinget igen at betegne covid-19 som en samfundskritisk sygdom, og siden den 12. november har der været krav om at vise coronapas for betalende tilskuere til blandt andet indendørs idrætsarrangementer med flere end 200 tilskuere.

Statussen som samfundskritisk sygdom gælder i foreløbigt én måned, inden den igen skal vurderes.

Indtil videre har coronapas-kravet kun gjaldt ved Viborg HK's hjemmekamp mod Silkeborg-Voel, men det er ikke urealistisk, at virussen også vil være en samfundskritisk sygdom i januar, hvor de europæiske kampe begynder.

I hvert fald har Epidemikommissionen i dens nye anbefalinger blandt andet anbefalet et krav om gyldigt coronapas på lokationer med over 100 personer indendørs.

Jørgen Hansen oplyser, at Viborg HK som kamparrangør generelt følger de danske restriktioner og afviser, at klubben selv vil skalere op med yderligere sikkerhedsforanstaltninger.

Gruppekampene spilles i januar og februar. Viborg HK lægger ud hjemme mod Valcea, så følger to udekampe mod Chambray og Váci. Dernæst en hjemmekamp mod Váci, en udekamp mod Valcea, før gruppespillet rundes af hjemme mod Chambray.

Annonce
Viborg For abonnenter

Politiker fra Viborg vil have penge på bordet til sundhedspersonalet - og det skal gå stærkt: Situationen er for alvorlig til at lade være

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Positive meldinger fra politiet efter ulykke med lastbil og personbil

Kultur For abonnenter

Stenmoseskatten er - sammen med Erik Klippings ligklæde og andet danefæ - måske tættere på at vende hjem til Viborg

Kultur

Lokal folkeskole sender elever hjem - frygter ny corona-variant

Alarm 112

Sagen om drabet på 'Frisør Mudi' ankes: Går efter dom for vold med døden til følge

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Viborg FF For abonnenter

Bagkanten: Surt VAR-show får ikke lov til at spolere billedet af et glimrende efterår

Sport

Landsholdet fuld af beundring over nyt græstæppe: Viborg oplagt som værtsby ved et nordisk EM

Viborg For abonnenter

Store forskelle: De helt vilde prisstigninger på fjernvarme-stigninger rammer skævt

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Debat

Viborg-politiker: Der mangler varme hænder – indfør folke-værnepligt for de unge

Debat For abonnenter

Sig op-dag er endnu et sygdomstegn

Rundt om Viborg

Var det noget med en ekstra million til julegaverne? Million-kupon solgt hos købmand i Ulbjerg

Annonce