Annonce
Sport

Viborg-træner til teenager inden Hobro-kamp - du afgør det for os i dag

Tobias Bech blev aftenens helt store helt, da han kom ind og scorede to mål. Foto: Johnny Pedersen
Allerede før mødet med Hobro havde Jacob Neestrup forklaret Tobias Bech, at han kom på banen og afgjorde tingene til Viborg FF's fordel. Og det holdt stik.
Annonce

Fodbold: Viborg FF's cheftræner Jacob Neestrup må på det nærmeste havde synske evner.

Han havde op til fredagsmødet med Hobro givet teenageren Tobias Bech en plads på bænken, men inden kampen gik i gang havde han peget på netop Tobias Bech og sagt

- Du kommer til at afgøre kampen for os i dag - og det fik han så ret i, sagde Tobias Bech.

Han kom på banen efter en time. Med et krøllet venstrebensspark bragte han først VFF i spidsen med 1-0 - og det var selvsamme Tobias Bech, som efter 90 minutter lavede lækre træk i feltet og sparkede sejrsmålet ind med højrebenet.

- Det var virkelig en befrielse. Jeg er så glad for, at jeg viste god moral og kom ind og viste, at jeg skal spille fra start, sagde Tobias Bech.

- Jeg har aldrig prøvet at være matchvinder for VFF før - men det har jeg så nu, sagde offensivspilleren, som nu er noteret for tre mål i sæsonen.

Men hvordan kunne Jacob Neestrup vide, at netop Tobias Bech havde evner til at komme ind og blive matchvinder?

- Jeg kunne se på Tobias, at han evnede det. Jeg kunne mærke det på den skuffelse han viste over ikke at skulle begynde inde - og allerede til torsdagens træning kunne jeg fornemme, at han havde det i sig, forklarede Jacob Neestrup, der har set Tobias Bech lave gode indhop tidligere - og derfor også satte ham ind som den første, da VFF skulle have nye offensive våben i en kamp, hvor det kneb med at skabe chancer.

Annonce

To mål af en klassespiller

Træneren har set Tobias Bech have en svær periode efter, at han ellers har været fast mand gennem en længere periode.

Sammen med også indskiftede Mads Aaquist, som lavede oplægget til sejrsmålet, sad han ude i træningskampen mod Hamburger SV, hvor VFF spillede stærkt - og hvor eksempelvis Jeff Mensah og Younes Bakiz spillede stærkt.

- Og det er farligt at være ukampdygtig i en uges tid, da vi har så mange dygtige spillere. Så det havde den konsekvens, at Mads og Tobias ikke var i spil til startformationen, for jeg skal kunne forsvare konkurrencesituationen på holdet.

Jublen var enorm i VFF-lejren efter sejren over Hobro. Arkivfoto: Johnny Pedersen

- Men det er alle indforstået med, og det var blandt andet derfor, at Tobias kom ind og lavede to mål for os, sagde træneren.

- Den er faktisk ikke længere, end at Tobias Bech er en klassespiller - og han viste, hvad han kunne samt, at han er mentalt stærk og robust. Og det var næsten det vigtigste for mig, sagde træneren.

Annonce

Ud efter pølser

Tobias Bech har selv kunnet mærke, at han har været inde i en svær periode, hvor tingene ikke rigtig er lykkedes for ham. Og netop derfor var det så vigtigt for ham, at der igen kom resultat ud af anstrengelser på banen.

- Jeg ved ikke, hvad der har manglet, men det har bare ikke rigtig spillet for mig. I nogle af kampene har jeg gjort det fint, men målene er ikke kommet - og jeg har måske ikke været så god til at se på det store billede og fokusere på, at jeg egentlig har spillet okay, sagde den 18-årige Viborg-dreng, der blev hyldet hjerteligt af fansene efter kampen.

Det var især 2-1-scoringen, der fik fansene i ekstase.


Det var virkelig en befrielse. Jeg er så glad for, at jeg viste god moral og kom ind og viste, at jeg skal spille fra start

Tobias Bech, Viborg FF-spiller


- Jeg ved faktisk næsten ikke, hvad der skete. Jeg fik bolden fra Aaquist - og de vidste nok, at jeg var venstrebenet, så jeg trak den over til højre - og ham svenskeren endte med at ryge ud efter pølser, mens jeg så forsøgte at give den fart med højre - og det var heldigvis nok, sagde en storsmilende Tobias Bech om sejrsmålet.

- Da den gik ind tænkte jeg, at det var løgn, sagde han.

Alle elskede Tobias Bech fredag aften - undtagen Hobro. Foto: Johnny Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce