Annonce
Viborg

Viborg-virksomhed opkøber kølefirma med tre-cifret millionomsætning

Den Viborg-baserede kølegigant Tefcold har netop opkøbt sin egen kunde og kølevirksomhed fra Tjekkiet. Jesper Kirkeby Hansen (i midten), der er direktør i Tefcold, glæder sig over opkøbet. Foto: PR
Tefcold har opkøbt en lignende kølevirksomhed med en omsætning på små 100 millioner kroner i Tjekkiet. Opkøbet skal ses som et led i at stå endnu stærkere og udvide yderligere i Central-og Østeuropa.
Annonce

Viborg: I de senere år har Viborg-virksomheden Tefcold arbejdet målrettet på at vækste.

I 2017 overtog Jesper Kirkeby Hansen direktørposten i den familieejede virksomhed, og siden da er 23 medarbejdere blevet til omkring 100 fordelt over fem lande.

En stor del af de mange nye medarbejdere skal findes i den østlige del af Europa, hvor Tefcold har opkøbt den tjekkiske kølevirksomhed Nosreti Velkoobchod. Tidligere er den engelske kølevirksomhed Interlevin også kommet på viborgensiske hænder.

Om det tjekkiske opkøb skriver Tefcold i en pressemeddelelse:

- Vi overtager en veldrevet virksomhed inden for kommerciel køl og frys, der i bund og grund minder meget om Tefcold. Det er en virksomhed, der har været vores kunde i en årrække, og som vi har fået et indgående kendskab til, siger Jesper Kirkeby Hansen og fortsætter:

- Vi skal være tættere på vores kunder for at kunne forstå dem bedre, og derfor er dette opkøb enormt spændende for os, så vi kan få et bedre indblik i det tjekkiske og slovakiske marked. På sigt skal vi bruge lageret og organisationen i Tjekkiet som springbræt til yderligere vækst i Centraleuropa.


Markedet har været usikkert i de seneste måneder, og det har været svært at vurdere, om tidspunktet var det rigtige. Skal man rebe sejlene og lægge sig i smult vande eller sætte spileren og bare hamre derudaf? Vi valgte det sidste.

Jesper Kirkeby Hansen, direktør Tefcold


Annonce

En vigtigere kunde

Nosreti Velkoobchod har en årlig omsætning på næsten 100 millioner kroner, og med i opkøbet følger 35 medarbejdere, hvoraf tre er tilknyttet en satellitafdeling i Slovakiet.

For Tefcold er det vigtigt at stå stærkt i en konkurrencepræget branche, hvor størrelse og rå muskelkraft spiller en vigtig rolle.

- Det er klart, at vi bliver en vigtigere og mere interessant kunde for vores leverandører. Når vi køber større partier, kan vi lave nogle endnu bedre handler. Og samtidig har vi med dette opkøb fået adgang til nogle nye leverandører, som bliver rigtig spændende at arbejde sammen med, forklarer Jesper Kirkeby Hansen.

Tefcolds eksisterende kunder kommer ikke til at mærke nogen forskel her og nu. Men på længere sigt ønsker Tefcold at præsentere nye produkter.

Annonce

Hamrer derudad

Aftalen mellem den tjekkiske ejer og Tefcolds ledelse er indgået under utraditionelle omstændigheder, da parterne på grund af corona ikke har kunnet mødes fysisk.

- Markedet har været usikkert i de seneste måneder, og det har været svært at vurdere, om tidspunktet var det rigtige. Skal man rebe sejlene og lægge sig i smult vande, eller sætte spileren og bare hamre derudaf? Vi valgte det sidste, siger Jesper Kirkeby Hansen.

Han fortæller, at strategien er uforandret, og at man allerede har udset sig andre potentielle opkøbsemner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce