Annonce
Viborg

Viborgenser idømt maks-dom: Halvandet års fængsel for tyveri samt spiritus- og narkokørsel

Der faldt en markant dom over en 35-årig viborgenser, der blandt andet blev kendt skyldig i spiritus- og narkokørsel gentagende gange. Arkivfoto: Scanpix
Listen af anklagepunkter var lang - og det samme blev dommen - da en 35-årig mand var for retten torsdag. Manden overvejer at anke dommen.
Annonce

Viborg: En 35-årig mand fra Viborg har torsdag modtaget en dom på halvandet års ubetinget fængsel for en stribe forseelser, der alle relaterer sig til trafikken.

Den lange liste lyder på: 11 gange spiritus- og narkokørsel. 17 gange kørsel uden kørekort. Èt biltyveri - og 25 gange hæleri med stjålne nummerplader.

Hverken retten eller anklager ønsker at oplyse navnet på den 35-årige viborgenser, da han har udbedt sig betænkningstid til at anke dommen. Det har han 14 dage til at beslutte sig for.

Det kan dog ikke gå meget værre for manden i forhold til strafudmåling. De halvandet års ubetinget fængsel er det absolut maksimale, man kan blive idømt for den type forseelser, som han har begået.

- Der var ikke mere at komme efter. Og det gælder både for spiritus- og narkokørsel såvel som det andet, han er dømt for, siger anklager Morten Wibroe og fortsætter:

- Som man næsten kan regne ud, er det en mand med et misbrug, når han er blevet taget så mange gange i perioden fra december 2018 og igennem 2019 - alle uden kørekort.

Det er de mange forseelser kombineret med en tidligere frakendelse af kørekortet, der har været med til at give den maksimale straf, fortæller anklageren, der også kan uddybe omkring biltyveriet og de stjålne nummerplader.

- Han er stoppet i flere biler, men kun én var stjålet. Han er i 25 tilfælde blevet anklaget for hæleri, da de biler, han ellers er blevet stoppet i, har været nogle gamle - ja nærmest skrot – biler, hvor der har været stjålne nummerplader på. Nummerplader, som tilhørte biler, der stadig havde lov til at køre på gaden, siger Morten Wibroe.


Han er stoppet i flere biler, men kun én var stjålet. Han er i 25 tilfælde blevet anklaget for hæleri, da de biler, han ellers er blevet stoppet i, har været nogle gamle - ja nærmest skrot – biler, hvor der har været stjålne nummerplader på. Nummerplader, som tilhørte biler, der stadig havde lov til at køre på gaden

Morten Wibroe, anklager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

VFF sætter sig tungt på førstepladsen - slår Silkeborg i topopgør

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce