Annonce
Viborg

Viborgenser skal synge julekoncert med sit store forbillede

Det var en meget glad Anne-Mette Sohn Jensen, der mødte sit idol sangerinden Sissel Kyrkjebø. De skal synge duet den 14. december i Vibocold Arena. Foto: Morten Pedersen

Anne-Mette Sohn Jensen fra Viborg er ikke til at skyde igennem. Hun er nemlig blevet udvalgt til at synge sammen med sit store idol, den norske sangerinde Sissel Kyrkjebø ved en julekoncert i Viborg den 14. december. Tirsdag eftermiddag mødtes de to for første gang.

Annonce

Viborg: - Jeg skreg højt og kom til at kaste telefonen fra mig, da jeg læste beskeden.

Sådan lyder det fra 45-årige Anne Mette Sohn Jensen. Hun er blevet udvalgt til at synge duet med Sissel Kyrkjebø, når hun giver julekoncert i Vibocold Arena. Sammen skal de synge nummeret "Somewhere" fra musicalen "West Side Story".

Sissel Kyrkjebø giver koncert i seks danske byer, og i hver by vil hun synge med en lokal kunstner, som hun har udvalgt på baggrund af en video, som den lokale kunstner har oploadet på sangerindens Facebook-side.

På landsplan har 60 lokale sangere indsendt en video, og i Viborg har seks været med i kampen, men Sissel Kyrkjebø var slet ikke i tvivl om, at valget skulle falde på Anne-Mette Sohn Jensen.

- Der var noget særligt over Anne-Mette og den måde, hun synger på. Hun synger ikke bare sangen, hun synger også med hjerte og sjæl. Man kan mærke, når man møder et menneske, som mener, det hun synger om, sagde Sissel Kyrkjebø på pressemødet.

Den store anerkendelse fra Sissel Kyrkjebø var næsten for meget for Anne-Mette Sohn Jensen, som har været vild med den norske sangerinde, så længe hun kan huske - helt tilbage til dengang, hun hørte den norske sangerindes numre på kassettebånd.

- Det er sjældent, jeg mangler ord, men at høre Sissels er nok den største anerkendelse, jeg kan få, sagde Anne-Mette Sohn Jensen.

Hun er både kirkesanger og tager ud og synger ved blandt andet bryllupper og fødselsdage, og her lader hun sig inspirere af Sissel Kyrkjebøs sangteknik.

- Jeg har tre store idoler; Celine Dion, Lisa Nilsson og så Sissel. Den måde, hun synger på, kan blæse mig helt tilbage, så at få mulighed for at synge med hende er kæmpe stort, sagde Anne-Mette Sohn Jensen.

Anne-Mette Sohn Jensen har oploadet en video på Sissel Kyrkjebøs Facebook-side, hvor hun synger nummeret ?Somewhere", og den gik rent ind hos Sissel Kyrkjebø.
Annonce

God erfaring

Sissel Kyrkjebø lavede et lignende tiltag med at inddrage lokale kunstnere for et par år siden på en turné i Norge, og det var noget helt særligt.

- Det er utrolig inspirerende at møde mennesker i alle aldersgrupper og med forskellige professioner, men hvor vi alle har glæden ved at synge til fælles. Når man mødes og synger, så er alle ens, siger Sissel Kyrkjebø og fortsætter:

- Det er sjovt og giver energi at synge med lokale sangere, som har glæde og forventninger, og det smitter af, siger hun.

Netop det med de store forventninger, kunne Anne-Mette Sohn Jensen nikke genkendende til.

- Jeg har kæmpe forventninger til det her og har gåsehud over det hele. Jeg er næsten glad for, at det først var i aftes, jeg fik besked om, at det var mig, der var udvalgt, for ellers var jeg bare blevet alt for nervøs inden mødet i dag, sagde en storsmilende Anne-Mette Sohn Jensen.

Tirsdagens møde mellem de to sangere er det eneste, inden de næste gang ses til koncerten, hvor de skal synge sammen med internationalt kor og orkester. Der er omkring 1400 billetter til salg, og i skrivende stund er de første 1000 solgt, oplyser salgsansvarlig hos Tinghallen Charlotte Westphal.

Sissel Kyrkjebø synes, det er inspirerende at møde mennesker lokale sangere.
Sidsel Kyrkjebøs anerkendende ord var næsten for meget for Anne-Mette Sohn Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Nærværende ledelse er afgørende

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce