Annonce
Viborg

Viborgenser spidskandidat for Alternativet

Stine Isaksen - forrest til venstre - bliver spidskandidat for Alternativet. Ved hendes side er det Andreas Skielboe, der er nummer to på listen, og bag hende Tatjana Stenvad og Brian Bruhn. Foto: Poul Eskild Pedersen

Stine Isaksen bliver sit partis spidskandidat i alle valgkredse i Vestjyllands Storkreds til det kommende valg til Folketinget.

Viborg: Stine Isaksen, 41 år, der var tæt på at blive valgt ind i byrådet for Alternativet ved det seneste kommunalvalg, bliver sit partis spidskandidat i Vestjyllands Storkreds til det valg til Folketinget, som skal afvikles senest om et år.

Partiet opstiller fire kandidater i storkredsen, og samtlige fire stiller op i alle 11 valgkredse, hvor Stine Isaksen kommer til at stå øverst på listen i alle valgkredse.

Partiets kandidater opstiller sideordnet, men på listerne kommer Andreas Skielboe, Silkeborg til at stå som nummer to, Tatjana Stenvad, Silkeborg som nummer tre og Brian Bruhn fra Herning som nummer fire.

Samme Brian Bruhn, der har en fortid som ansat på Radio Viborg, har tidligere været kandidat til Folketinget for de radikale - uden dog at opnå valg. Alternativet fik ved det seneste valg til Folketinget i 2015 valgt silkeborgenseren René Gade fra Vestjyllands Storkreds på et tillægsmandat.

Annonce

Miljø og klima øverst

Stine Isaksen siger, at hvis hun bliver valgt til Folketinget, vil hun sætte miljøspørgsmål og klimadagsordenen øverst på sin liste over fokusområder.

- Konsekvenserne af klimaforandringerne viser sig nu med skræmmende tydelighed, og på miljøområdet er vi udfordret af rester af sprøjtegifte i drikkevandet og den tiltagende forurening med plastik i havene. Det kalder på øjeblikkelig politisk handling, siger Stine Isaksen.

Hun peger også på, at det er vigtigt at få bremset den stigende ulighed i samfundet og få skabt en offentlig sektor, hvor rigide regler og bureaukrati erstattes af større tillid til de ansatte.

- Så jeg glæder mig til både i valgkampen og forhåbentligt efterfølgende i Folketinget at yde mit til at skabe en ny politisk kultur med større gennemsigtighed og åbenhed om de politiske beslutninger, siger Stine Isaksen.

Stine Isaksen, der er cand.mag. i historie og samfundsfag, arbejder til daglig som formidler og redaktør ved Sangens Hus i Herning, og hun har tidligere været ansat på Viborg Katedralskole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce