Annonce
Viborg

Viborgensisk animationsfirma står bag ny Wulffmorgenthaler-film: Viborg Domkirke optræder på det store lærred

Animationsfirmaet Monkey Tennis fra Viborg har været med i produktionen af den nye film fra Wulffmorgenthaler, Mugge og Vejfesten, som har premiere i biografen senere i september.

Viborg: Torsdag blev der afholdt urpremiere på Wulffmorgenthalers nye animationsfilm, Mugge og Vejfesten. Her var både rød løber og besøg fra Mikael Wulff og Anders Morgenthaler selv.

Et viborgensisk animationsfirma kaldet Monkey Tennis har spillet en stor rolle under produktionen af filmen. Firmaets to grundlæggere Mikkel Okholm og Frederik storm var også til stede til premieren.

- Det var fedt at se publikums reaktioner på Mugge og Vejfesten. Før har vi kun set filmen sammen med folk, der har været med under produktionen. Så det var fedt at opleve en umiddelbar reaktion fra nogen, der ikke havde set den før. Der blev grinet, og siden det jo er en sjov film, så tager jeg det som et godt tegn, siger Mikkel Okholm.

Firmaet har blandt andet været med til at kreere filmens karakterer, hvorefter produktionen blev sendt til Belgien, hvor Mikkel Okholm fortsatte som animationsinstruktør.

- Det har været en virkelig fed oplevelse at være med til at lave filmen. Det er første gang, vi arbejder med noget af så stor skala, og det er selvfølgelig spændende, men også rigtig lærerigt, fortæller han.

Tidligere har firmaet hovedsageligt beskæftiget sig med kortere formater som reklamefilm, kortfilm og informationsfilm.

Annonce

Viborg er også med

Et hurtigt øje vil måske spotte, at Viborg også har en rolle at spille i den nye film.

En scene viser nemlig nogle af karaktererne, der kravler rundt på en bygning, der for en viborgenser nok vil virke underligt bekendt.

- Viborg Domkirke er også med i filmen. Kommunen har støttet produktionen, og derfor har byen også fået lov at få en plads deri. Der bliver ikke sagt i filmen, at historien foregår i Viborg. Men domkirken er med, så det tænker jeg da, at den gør, siger Mikkel Okholm.

Filmen er baseret på en bog skrevet af Anders Morgenthaler, og store navne som Mia Lyhne, Sofie Linde og Mick Øgendahl lægger stemme til dens karakterer.

Mugge og Vejfesten har premiere i biografer landet rundt den 26. september.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Betjente var sikre i deres sag, da de nåede frem: Anholdt 71-årig havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Viborg For abonnenter

Efter nye undersøgelser af cyanid i Sønder Rind: Borgere må vente på en endelig afklaring

Annonce