Annonce
Viborg

Viborgensisk bryllup og gæstfrihed på Tønder Festival

Eva Bendix og Jens Hansen-Møller blev viet midt på campingpladsen under Tønder Festival. Foto: Annette Rahbek Kristensen

Tønder: Folkebladets udsendte borgeranmelder er igen i år på Tønder Festival.

Festivalen har mange viborgensere som gæster, men ikke mindst som frivillige i barer og restauranter. I år er et helt særligt år.

Især for Eva Bendix og Jens Hansen-Møller, de skal nemlig vies midt på campingpladsen. Eva, som i dag er Viborg-pige, har boet i Tønder og været aktiv på festivalen i mange år, og nu er de begge faldet for festivallivet og hinanden.

De mødte hinanden i moden alder, da deres sønner gik på Vestre Skole. Jeg mødte dem lørdag morgen i deres lille luksuriøse telt-trailer, som de øvrige festivalgæster og venner har pyntet op. Eva glæder sig, og hun skal, som hun nævnte det, ned i "klargøringscentret" for at blive festivalbrud.

Jeg spurgte imens Jens over en hjemmelavet dram, om hvad han forventede - og som han sagde tørt, så havde han jo prøvet det før.

Hvorfor så et festivalbryllup?

Eva kører på arbejde hver dag mellem Viborg og Holstebro, og når hun ikke orker at høre taleradio, ryger bilradion over på Classic FM, og der på landevejen, midt i den lunkne kaffe, kom der en reklame om at vinde en fest.

For at gøre en lang historie kort, så var det Eva fra Viborg, der blev udtrukket i konkurrencen om en kærlighedsfest ved årets Tønder Festival.

Eva tænkte pyt - jeg prøver, jeg vinder jo aldrig noget, sagde lattermilde Eva.

Eva fortæller, at hun blev ringet op klokken syv om morgenen en grå hverdag, og at hun havde vundet en kærlighedsfest på Tønder Festival, men det var i virkeligheden et fransk bondebryllup.

Eva fortæller, at de var i sommerhus med gode venner, og jeg tænkte: hvad gør jeg nu. Hun fortæller, at hun gik en lang tur og tænkte, "mon han vil giftes med mig". Derefter kørte hun i Brugsen og købte bobler, og han sagde ja.

Foto: Annette Rahbek Kristensen

Mange fra Viborg

På festivalen er der igen i år mange Viborg-folk, blandt de frivillige og gæsterne.

Jeg mødte kunstner Susanne Ahrenkiel fra Almind, som havde sat en seng ind i hestetraileren, og så var det afsted mod Tønder og god musik.

På en af festivalens mange særlige restauranter, med sønderjysk gourmetmad, møder jeg en stor flok gæstfrie viborgensere. De står klar i restaurant "Fidlers green".

Mogens Jepsen har været frivillig i mange år, og han styrer smilende og myndigt de mange festivalgæster, som gerne vil have et bord. Mogens fortæller glædeligt, at på Tønder er alle lige, og det i øvrigt er mændene, der tager opvasken.

De anbefaler alle at tage til Tønder Festival, så det skal også være min anbefaling til næste år.

Solen skinner næsten altid fra en skyfri himmel, her ved Tøndermarsken.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce