Annonce
Viborg

Viborgensisk kvinde sejrer i stor idekonkurrence: Marias vinder-idé kan hjælpe kronisk syge

Maria Sjølund Smedegaard (t.v.), William Belli og Julie Soelberg. Sammen vandt de førstepladsen i idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship Festival 2020. Foto: Privat
Maria Sjølund Smedegaard og to af hendes medstuderende har vundet idékonkurrencen til Danish Entrepreneurship Festival. De har udviklet et særligt armbånd, som kan gøre livet lettere for kronisk syge.
Annonce

Viborg: Innovationen og entusiasmen har boblet om kap, mens tusindvis af innovative elever og studerende har dystet på gode iværksætteridéer og opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival 2020.

De mange unge skulle overbevise erfarne erhvervsfolk om, at deres idé var den bedste i en af de forskellige konkurrencer, de deltog i.

En af de grupper, som deltog i konkurrencen, var holdet Qsafe. Qsafe bestod af Maria Sjølund Smedegaard og hendes holdkammerater Julie Soelberg og William Belli.

Maria Sjølund er født, opvokset og bor i Viborg, hvorfra hun pendler til Aarhus hver dag. Hun har gået på Søndre Skole og senere taget en HHX på Viborg Handelsgymnasium, inden hun begyndte at studere på VIA University College.

Viborg-kvinden og hendes gruppes ide var så innovativ og veludført, at Qsafe fik en førsteplads i festivalens idékonkurrence.

Annonce

Sikkerhed i hverdagen

Qsafe løb med sejren for sin udvikling af et fashionabelt armbånd med integreret QR-kode, som brugere selv kan indtaste sundhedsdata i.

Armbåndet er udviklet til folk med epilepsi. Hvis de eksempelvis får et epileptisk anfald, vil folk omkring dem kunne scanne QR-koden og vide, hvordan de skal forholde sig.

- Armbåndet fortæller, hvad man skal gøre i situationen – i nogle tilfælde er der behov for medicinsk behandling, andre gange skal man bare holde hovedet, så de ikke slår sig. Folk er meget hurtige til at ringe 112, når de ser et epileptisk anfald, og ofte er det slet ikke nødvendigt, fortæller gruppens medlemmer.

Armbåndet skal kunne bruges af andre med kroniske sygdomme, for eksempel demens eller diabetes.

- Vi er relativt langt. Vi har en prototype, vi tester, og en fokusgruppe der ser på designet. Vi har også nogle samarbejdspartnere, der kan hjælpe os med distribution, så det kommer ud på de rigtige platforme og henvender sig til de rigtige befolkningsgrupper.

Qsafe vandt 10.000 kroner til videreudvikling af produktet.

Annonce

Tusindvis deltog

Til festivalen dyster tusindvis af elever og studerende i flere forskellige konkurrencer og kategorier delt ind efter aldersgruppe og uddannelsestype.

En af de store konkurrencer er den omtalte idékonkurrence, hvor flere end 1600 elever og studerende deltog.

Ud over konkurrencerne har et stærkt felt af iværksættere, investorer og andre dygtige mennesker været med online til at inspirere med deres erfaring og viden.

Blandt andre har iværksætter og investor Mia Wagner, tech investor Sune Alstrup, direktør i  Netcompany  André  Rogaczewski  og  managing  partner i  Byfounders  Tommy Andersen delt erfaringer med de studerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - nu skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Alarm 112 For abonnenter

Tiltalt for bordelrøveri: - Han rettede pistolen mod hendes hoved, og hun faldt ned på knæ

Annonce