x
Annonce
Sport

Viborgensisk verdensmester går efter EM-medaljer

Nis Heide Pinnerup er igen på jagt efter internationale medaljer. Arkivfoto: Morten Dueholm
Nis Heide Pinnerup er det største danske medaljehåb før EM for svømmere med downs syndrom.

Viborg: Nis Heide Pinnerup fra Viborg har i en lang årrække været en sand medaljesluger ved det internationale mesterskaber for svømmere med downs syndrom.

Nært forestående er EM, som denne gang foregår i Italien. Og der er igen håb om, at Nis Pinnerup kan komme hjem topplaceringer.

Der er tre danske svømmere med, og det er Nis Pinnerup, der er størst forventninger til.

- Han er blevet 28 år, og han har nok toppet, men kurven er ikke faldet væsentligt, for han arbejder virkelig for det. Men der er kommet nogle nye hurtige svømmere fra England og Portugal, som nok er hurtigere end ham, men vi håber, at han måske kan nappe en enkelt guldmedalje, siger Arly Heide, der er far til Nis Heide Pinnerup og har fulgt sønnens karriere tæt gennem mange år.

- Træningsindsatsen kan ingen i hvert fald klage over. Han træner hver dag. Han har svømmefri lørdag, hvor han til gengæld løber, men ellers træner han en eller to gange to timer hver dag, siger Arly Heide.

Nis Heide Pinnerup er allroundsvømmer, så han kommer til at stille op i otte forskellige discipliner ved EM, hvilket er det maksimalt tilladte. Favoritdisciplinen er stadig rygcrawl, men han plejer også at gøre det godt i medley, hvor han så sent som sidste år blev verdensmester.

Denne gang skal Arly Heide ikke fungere som holdleder eller træner. I stedet er det Viborg Svømmeklubs tidligere cheftræner Bjarne Jacobsen, som kommer til at være træner for de danske svømmere.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vi passer på hinanden

Annonce