Annonce
Sport

Viborgs festdag for ultraløbere bliver rykket til før sommerferien

Brian Arreborg Hansen blev sidste år en suveræn dansk mester på 100 kilometer distancen. Arkivfoto: Johnny Pedersen
For sjette år i træk skal det danske mesterskab i 100 kilometer-løb afgøres på ruten rundt om Søndersø i Viborg, og det bliver med deltagerrekord.

Ultraløb: Bjarni Rom-Jensen og Brian Andersen fra Viborg Atletik og Motion er i fuld gang med at arrangere en af de store ultraløbs-begivenheder på dansk grund.

For sjette gang i træk skal danmarksmesteren i 100 kilometer-løb findes på ruten rundt om Søndersø i Viborg, og igen i år bliver der også mulighed for at prøve kræfter med den halve distance, 50 kilometer.

Men denne gang er begivenheden flyttet fra august til grundlovsdag, lørdag den 5. juni.

Annonce

- Den vigtigste årsag til den nye dato er, at der næsten altid løbes internationale mesterskaber i ultraløb om efteråret, som vi i så fald ville komme i karambolage med. Det ville potentielt betyde, at de bedste danske ultraløbere ikke ville stille op i Viborg, siger Bjarni Rom-Jensen.

En anden årsag er, at et andet dansk 100 kilometer-løb, Ringkøbing Fjord Rundt, finder sted den 21. august, og Bjarni Rom-Jensen ser ingen grund til, at de to løb skulle ligge oveni hinanden. Derudover er der den fordel ved den 5. juni, at deltagerne på den måde ikke behøver at skulle holde topformen ved lige i løbet af sommerferien, hvor de måske hellere vil bruge ekstra tid på at slappe af sammen med familie og venner.

For sjette år i træk er Viborg vært for det danske mesterskab på den voldsomme distance 100 kilometer - og igen med Bjarni Rom-Jensen (t.v.) og Viborg AM som arrangør. Foto: Johnny Pedersen

På grund af corona-virus har der i år ikke været den store efterspørgsel fra udenlandske deltagere. Til gengæld stiller Brian Arreborg Hansen og Bouchra Lundgren Eriksen op for at forsvare deres titler som dansk mester.

Bjarni Rom-Jensen forventer, at de to meget vel kan løbe først over målstregen igen.

- Bouchra Lundgren Eriksen var sidste år kun to minutter fra at slå den danske rekord, så jeg håber da på, at hun vil løbe efter at slå den i år, siger Bjarni Rom-Jensen om den seje løber, som sidste år endda gennemførte med et brud på venstre arm.

Kan løbe begge veje rundt

Bjarni Rom-Jensen glæder sig over, at der i år vil blive slået deltagerrekord. I øjeblikket er der 65 tilmeldte - 45 på 100 kilometer og 20 på 50 kilometer.

- Men jeg ved, at der nok skal komme flere til. Jeg håber på cirka 80, og det ville være virkelig godt, siger Bjarni Rom-Jensen, som oplever, at løbet i Viborg får god omtale rundt omkring.

- Jeg får flere og flere henvendelser fra nær og fjern med henblik på at deltage. Min oplevelse er, at løbet bliver anbefalet i forskellige løbefora på de sociale medier, og det er rigtig dejligt. Jeg kunne godt tænke mig, at vi blev Danmarks 100 kilometer-løb nummer et i forhold til at kunne løbe stærkt og få en god tid, siger Bjarni Rom-Jensen, som håber på, at arrangementet i Viborg med tiden kan nå op på 100 deltagere.


Vi har fået opmålt ruten, så vi i princippet kan løbe begge veje rundt om søen. Alt efter vejrudsigten vil vi tage en beslutning om, hvilken vej deltagerne skal løbe, så de får optimal mulighed for at løbe så stærkt som muligt.

Bjarni Rom-Jensen, arrangør


På grund af corona-virus vil der i år være nogle små ændringer. Den væsentligste er, at teltet, som plejer at være et fælles sted til forplejning, ikke bliver stillet op denne gang. I stedet vil deltagerne få udleveret bord og stol, som skal placeres med afstand til de andre.

- Det betyder, at vi i år udvider forplejningsområdet, siger Bjarni Rom-Jensen og afslører en anden mulig ændring.

- Vi har fået opmålt ruten, så vi i princippet kan løbe begge veje rundt om søen. Alt efter vejrudsigten vil vi tage en beslutning om, hvilken vej deltagerne skal løbe, så de får optimal mulighed for at løbe så stærkt som muligt. Det er for eksempel rarere at løbe i modvind i skoven end på et åbent stykke, siger Bjarni Rom-Jensen.

Han håber på en god dag, hvor viborgenserne i vanlig stil vil tage hensyn til de løbere, som i mange timer knokler løs rundt om søen, og så sender han en varm tak til de sponsorer, som gør, at løbet igen kan blive til noget.

- Vi har mange små sponsorer, og hvis vi ikke havde dem, så havde vi ikke noget løb. Hvis vi selv skulle betale fuld pris for medaljer, strøm, toiletvogne og så videre, så ville det give et underskud hvert år, siger Bjarni Rom-Jensen.

Deltagerne fra Viborg

Heine Kærsgaard Laursen, Viborg AM, på 100 km

Helle Blak Pedersen, Viborg AM, på 50 km

Laurids Jakobsen, Viborg AM, på 50 km

Søren Nordahl Hansen, Viborg Svømmeklub Masters, på 50 km

Både Heine Kærsgaard Laursen og Helle Blak Pedersen er udtaget til det danske ultralandshold.

De danske rekorder på 100 kilometer distancen er som følger:

Kvinder: 7.53.12. Sat af Anni Lønstad i 1994.

Mænd: 6.57.35. Sat af Kenneth Munk i 2010.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Trænerlegenden Ove C. har altid set et kæmpe potentiale i Viborg FF: Vi blev kaldt de grå mus - men vi var de kloge og flittige mus, som kunne slå de andre

Viborg

Så blev det alligevel til en hvid hue

Viborg For abonnenter

Trylleri på Skakbrættet: En flabet fugl og en mand i orange tøj

Annonce