Annonce
Navne

Viborgs Folkehjælper har altid kaffen klar: Han giver sig tid til at lytte og ikke mindst hjælpe

Mikkel Smed Espersen kunne i Borgerhuset Stationen modtage prisen som Viborgs Folkehjælper 2019. Foto: Christian Hald
Dansk Folkehjælps afdeling i Viborg-Skive overrakte fredag eftermiddag prisen som Viborgs Folkehjælper til lederen af De Frivilliges Hus, Mikkel Smed Espersen.

Viborg: Efter tre års arbejde som leder af De Frivilliges Hus i Vesterbrogade fik den 33-årige Mikkel Smed Espersen fredag eftermiddag et både synligt og hørligt bevis på, at han har ydet et flot stykke arbejde i det brogede hus.

Hæderen kom fra Dansk Folkehjælps afdeling i Viborg-Skive, da organisationen udnævnte ham til Viborgs Folkehjælper 2019. Det skete ved et arrangement i Borgerhuset Stationen, hvor brugere af De Frivilliges Hus var mødt talstærkt op.

I begrundelsen for, at Mikkel Smed Espersen skulle udnævnes til Viborgs Folkehjælper, hed det blandt andet, at han har en stor bevågenhed overfor unge, der ikke er helt på sporet, og at han giver sig tid til at lytte og ikke mindst hjælpe.

Dertil kommer, at han også altid er frisk på at drikke en kop kaffe og få en snak om og med de mange foreninger, der gennem ugen har deres gang i De Frivilliges Hus.

Udover rosende ord fik Mikkel Smed Espersen også overrakt et kunstværk udført af Søren Parmo.

- Jeg bliver da voldsomt stolt over, at der er nogle mennesker, som synes, at jeg gør mit arbejde godt. Særligt når det kommer fra dem, som er hele grundlaget for mit arbejde, sagde Mikkel Smed Espersen, da han havde modtaget prisen som Viborgs Folkehjælper 2019.

Annonce

Så de nye lokaler an

Efter prisoverrækkelsen kunne de fremmødte kigge nærmere på de lokaler, som De Frivilliges Hus snart flytter ind i.

- Vi står over for en flytning, hvor vi får dobbelt så mange kvadratmeter og nye lokaler her i Borgerhuset Stationen. I dag har vi inviteret de mange ildsjæle indenfor, så de kan se de lokaler, som de kommer til at få glæde af, sagde Mikkel Smed Espersen.

Det er endnu ikke helt fastlagt, hvornår De Frivilliges Hus kan skifte adresse, men det bliver i hvert fald inden årsskiftet.

- Vi har i mere end 10 år drømt om at få nye rammer, så det er fantastisk at kunne byde alle indenfor. Det har i mange år stået øverst i vores strategiske handleplan, at vi rigtig gerne vil kunne byde både handicappede og folk med nedsat gangfunktion generelt inden for i vores lokaler. Det har vi ikke kunnet før (på grund af trapper, red.).

- Samtidig er huset i Vesterbrogade gammelt og med dårlig lydisolering. Det er for eksempel svært at have en grønlandsk kaffemik i det ene rum og samtidig en fortrolig samtale inde ved siden af. Så på den måde får vi nogle helt andre dynamikker i spil med de nye lokaler, sagde prisvinderen.

Mikkel Smed Espersen er uddannet fysioterapeut og blev senere kandidat fra RUC i socialt entreprenørskab og management.

Han stammer fra Birgittelyst, men bor nu i Hald Ege.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Jesper Christiansen har overvejet stop siden februar: - Nogle gange bliver noget vigtigere end fodbold

Annonce