Annonce
Viborg

Viborg Handel frygter for handelslivet i midtbyen: Slet ikke god nok p-løsning

Jesper Maagaard mener, at der burde bygges p-hus her i "hullet" foran Fischers Plads. Arkivfoto.
De handlende i midtbyen frygter, at endnu en langvarig mangel på p-pladser vil være ødelæggende.
Annonce

Viborg: Det er godt, at der endelig sker noget, og det er godt, at man vil afsætte flere penge til formålet. Det er bare slet ikke penge nok - og dermed heller ikke den rigtige løsning.

Centerchef for Sct. Mathias Centret og bestyrelsesmedlem i Viborg Handel, Jesper Maagaard, er slet ikke tilfreds med den løsning, et flertal i teknisk udvalg forleden valgte for at skabe flere parkeringspladser i midtbyen.

- Lad mig slå fast, at jeg er glad for, at der er skred i tingene, og at man også er indstillet på at bruge en del flere penge end oprindeligt vedtaget. Det viser, at man er klar over, at det her er et alvorligt problem, siger Jesper Maagaard, der dog alligevel ikke mener, politikerne tager problemet helt alvorligt nok.

- Den løsning, flertallet i teknisk udvalg har valgt, vil betyde, at vi igen i over et år vil komme til at mangle et sted mellem 100 og 150 p-pladser. Det vil virkelig være katastrofalt for handelslivet i midtbyen, siger Jesper Maagaard.

Han gør opmærksom på, at den situation, man står i, jo skyldes, at man ikke fra kommunens side i tide fik styr på Fischers Plads og derfor måtte rive det øverste parkeringsdæk ned.

Ifølge Jesper Maagaard burde kommunen derfor først bygge et parkeringshus i "hullet" ved Ll. Sct. Peder Stræde og derefter gå i gang med renoveringen af Fischers Plads og også Preislers Plads.

- Jeg synes, det er på tide, at man ofrer de midler, der skal til for at sikre, at Viborgs bymidte også i fremtiden vil have et aktivt handelsliv. Det drejer sig om både mange arbejdspladser, mange skatteindtægter og bevarelsen af en levende by, siger Jesper Maagard.

Annonce

Støtte fra Nikolai Norup

Samme holdning har Nikolai Norup fra Det Konservative Folkeparti, der ved behandlingen i teknisk udvalg netop plæderede for løsningen med et p-hus i "hullet", selvom den vil kræve en bevilling på knap 10 millioner kroner mere.

- Det er mange penge, men jeg er sikker på, at de vil være givet godt ud i sidste ende, for det vil betyde, at vi bevarer arbejdspladser og omsætning i byen, siger Nikolai Norup, der ikke har opgivet at få beslutningen fra teknisk udvalg ændret.

- Sagen skal jo i sidste ende behandles i byrådet, og jeg vil fortsat arbejde for, at vi i den her sag står 100 procent bag handelslivet. Vi har været med til at give dem ekstra hårde vilkår ved ikke at sikre parkeringspladserne i tide, så hvis vi skal se os selv i øjnene, må vi også tage den beslutning, der kan være med til at give dem ordentlige vilkår fremover, siger Nikolai Norup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce