Annonce
Viborg

Viborgs natur hitter: Flere hundrede bruger naturskolens tilbud hver weekend

Naturskoleleder Vibe Winckles er overrasket over, hvor mange der i løbet af en weekend benytter sig af skolens faciliteter i naturen. Foto: Ole Bjærge.
Viborgenserne har taget udelivet til sig. Naturskolens tilbud frister flere hundrede hver weekend.
Annonce

Viborg: Det var 100, det var 200, og 300.

Ej, kan det passe?

630!

Det kunne det, da naturskolens personale - mest for sjov - for en uges tid siden talte sammen, hvor mange mennesker der egentlig i løbet af en weekend havde benyttet sig af de tilbud, som naturskolen tilbyder i form af samvær i naturen - vel at mærke uden at naturskolens medarbejdere blandes ind i det.

- Vi blev dybt overraskede over, at så mange mennesker i weekenderne drager ud i naturen enten sammen med familien, sammen med en større vennekreds eller sammen med en forening, siger lederen af naturskolen i Viborg Kommune Vibe Winckles.

De kendte områder, som hører under naturskolens beskyttende vinger - det er Hald, Undallslund, Kjællinghøl og Jægerhytten ved Hjermind Skov - har flest besøgende.

Her er mange af de faciliteter, som mange sætter pris på at have inden for rækkevidde: vand, lokum og bålplads, men de mere øde pladser tiltrækker også mange, der har lyst til at opleve naturen sammen med andre. Enten bare en halv eller en hel dag eller også en hel weekend med overnatning i telt eller shelter.

Annonce

Roen

Og hvorfor drager vi så i stigende grad ud i naturen, Vibe?

- Jeg tror, at vi i vores travle hverdag får mere behov for at få ro. Det kan man få, når man lader Ipaden ligge hjemme og oplever naturen tæt på. Gerne sammen med familie eller venner.

Der er noget særligt ved at sove ude og vågne klokken fem, fordi fuglene synger og pipper, siger Vibe Winckles.

Naturskolens kerneopgave er stadig at give alle børn fra nærmest nul år, til de forlader folkeskolens oplevelser i naturen, og da folkebladet traf Vibe ved Kjællinghøj fredag formiddag, havde hun da også besøg af fjerde årgang fra Nordre Skole.

Børnene fik senere på eftermiddag deres forældre på besøg. Så stod den på hygge, leg og overnatning.

I samme weekend - altså indeværende - har godt 400 på naturskolens hjemmeside booket sig ind. På Naturskolens hjemmeside kan du blive meget klogere på mulighederne og desuden booke det arrangement, du gerne vil.

Annonce

Haver i brug

TV2 kunne faktisk også fredag fortælle en overraskende naturhistorie.

For blot fire uger siden oprettede et par stykker Facebook-gruppen "Brug min baghave". 14.000 har meldt sig ind i gruppen, og 600 har stillet deres - ja - baghave til rådighed, fortæller TV2.

De 600 tilbyder, at folk gratis kan stille deres telt op og sove en nat.

- Det er meget overvældende og har overgået min vildeste fantasi. Jeg havde regnet med, at vi ville blive 100 vandrere uden en eneste baghave at overnatte i, siger hun til TV 2.

I Danmark findes cirka 1500 muligheder for at overnatte i det fri - i shelters eller i telt.

De er dog så populære, at det kan være svært at få plads, fortæller direktør for Friluftsrådet Jan Ejlsted, så han ser store perspektiver i initiativet "Brug min baghave".

- Her i Friluftsrådet kan vi ikke få armene ned, for vi synes, det er et virkelig smukt initiativ. Det giver friluftbrugerne nogle flere muligheder og bringer folk i kontakt med hinanden. Jeg synes grundlæggende, det er et tegn på, at danskerne gerne vil hinanden det godt, siger han til TV2.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce