Annonce
Navne

Viborgs tidligere valgchef fylder rundt på valgdagen

Kai Skou Hansen fylder 70 år. Foto: Jens Ingolf Nørgaard.
Kai Skov Hansen blev som ung elev i Viborg Kommune, hvor han var ansat hele sit arbejdsliv. Blandt flere chefansættelser var også opgaven som valgchef. Han spillede 297 divisionskampe for VFF. På onsdag fylder han 70 år.

70 år: Kai Skov Hansen er nærmest helt mørkegrøn i blikket, når han deler ud af sin begejstring for at have levet et godt, spændende og indholdsrigt liv i vores grønne Viborg.

Som indfødt Viborg-dreng med realeksamen fra Østre Skole, og med utallige fritids- og svømmetimer i friluftsbadet på Kærvænget, blev det herfra til et dansk mesterskab i rygcrawl for Viborg Svømmeklub.

Den store karriere var dog fodbolden i Viborg FF, hvor han startede, da han var seks år. Det blev i alt til 297 kampe på VFF's dvisionshold, der dengang formåede at spille mange gode kampe i 2. division.

Kai Skov Hansen opnåede at blive udtaget til udvalgt jysk hold. Det blev også til jyske mesterskaber i ishockey. Her spillede man på skovsøen i Undallslund, og når frosten satte hårdere ind, blev der spillet mange kampe på Salonsøen.

Endelig var han med på Viborg Kommunes håndboldhold, som otte år i træk var dansk mester i firmaidrættens landsturnering.

Annonce
Kai Skou Hansen.

Viborg Kommune

Erhvervskarrieren tog sin begyndelse, da Kai Skov Hansen blev ansat som elev hos navnkundige H C Simonsen i kommunens skatteforvaltning.

Værnepligten blev aftjent hos Jyske Dragon Regiment i Holstebro, hvortil han kom tilbage som sergent fra skolen i Sønderborg.

- Jeg fik ansættelse i Viborg Kommunes personaleforvaltning, hvor jeg arbejdede gennem 25 år. Jeg blev udnævnt som fuldmægtig i 1985 og senere ekspeditionssekretær og vicekontorchef. I 2002 overtog jeg jobbet som personalechef, som jeg havde indtil kommunesammenlægningen i 2007, fortæller fødselaren i andelsboligen beliggende i det skønne grønne område i Hald Ege, hvor adressen hedder Videbechs Allé 101.

- På det tidspunkt fik jeg den store fornøjelse at få nogle år som idrætschef i kulturforvaltningen i den nye Viborg Kommune. Det gav nogle fantastiske oplevelser og gode opgaver at løse. Det kulminerede med den helt unikke opgave at få lov til at være projektchef for europamesterskaberne i fodbold for U21 landshold i 2011. Her lærte jeg meget om, hvilke krav der skal opfyldes, når man bevæger sig ind bag facaden af en stor international sportsorganisation.

Familie og ferie

Kai Skov Hansen er gift med Hanne, som for øvrigt var med til at lære ham op, da han var elev ved Viborg Kommune. De har to børn og fire børnebørn.

I dag spiller Hanne og Kai meget golf sammen. De spiller i ind- og udland og har lige været i Tyskland. Det er ofte til hovedstæder, hvor der samtidig opleves forskellige turistmål.

Ferier har været både i østen, Egypten og på krydstogtskibe.

I andre sammenhænge har Kai Skov Hansen spillet meget bordtennis. Han var i 1987 med til at starte den årlige kommunale revy, som stadig her mere end 30 år senere er et tilløbsstykke, når medarbejdere fra kommunen på de skrå brædder laver både karikaturer og satirer med de siddende byrådsmedlemmer.

En snes år var han med på kommunens store hold til Hærvejsmarchen. I lokalområdet er han formand for andelsboligforeningen.

- Mit liv har været rigt på oplevelser, og den største sådan rent personligt har været at få lov til at omgås så mange dygtige og prægtige mennesker både i job og fritid. I Viborg Skydeselskab havde jeg fornøjelsen at blive fuglekonge i 2008, og som sådan er jeg medlem af guldfuglene, der mødes til socialt samvær.

- På samme vis mødes vi gamle VFF'ere i en støtteforening, hvor vi naturligvis også hepper ivrigt på Energi Viborg Arena, slutter Kai Skov Hansen, som runder de 70 år grundlovsdag på onsdag den 5. juni, der i år også er valgdag til Folketinget.

Det skaber i sig selv gode minder hos fødselaren, der i en årrække var valgchef i Viborg Kommune og herfra har mange gode erindringer om de spændende timer, hvor både partiernes og kandidaternes personlige stemmer bliver talt op, og borgmesteren kan kundgøre navnene på de valgte kandidater.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Annonce