Annonce
Viborg FF

Viborgs to største sportsbrands er landet i samme båd

Både Viborg FF og Viborg HK har valgt at benytte muligheden for at søge staten om økonomisk hjælp. Fotocollage.
Både Viborg HK og Viborg FF har besluttet at bede staten om hjælp. Det er ganske enkelt nødvendigt for at tage hensyn til en presset økonomi, og så må de lokale "storklubber" leve med, at de ikke kan styre spillernes træning i en periode, hvor turneringen endnu ikke er færdigspillet.

Viborg: Både Viborg HK og Viborg FF har sendt langt størstedelen af de ansatte - herunder hele spillertruppen - hjem uden et krav om at arbejde. Det er sket for at få del i statens lønkompensation til private virksomheder.

Staten dækker en del af medarbejdernes løn, mens Danmark er lukket ned. Helt konkret drejer det sig i det fleste tilfælde om 75 procent af lønnen, men dog maksimalt 23.000 kroner om måneden per medarbejder.

Når spillerne ikke må arbejde, må de heller ikke snakke med pressen, og derfor kan folkebladet i øjeblikket ikke kontakte spillere i hverken Viborg HK's eller Viborg FF's førsteholdstrup.

- Jeg er den eneste, som er tilbage på kontoret, og jeg arbejder kun på halv tid, sagde Viborg HK's direktør Jørgen Hansen onsdag eftermiddag.

Han kan konstatere, at Vibocold Arena er gabende tom, og det er altså op til spillerne selv at passe træningen.

- Vi kan fra klubbens side ikke diktere noget som helst og kan eksempelvis ikke give spillerne træningsprogrammer, som de skal følge. Men jeg ved, at vi har nogle professionelle spillere, som selv kan finde ud af at holde sig i form, sagde Jørgen Hansen.

Annonce

Jeg kan ikke spå om, hvordan verden ser ud i næste sæson, og vi er klar over, at der skal kæmpes, men sådan har situationen været i Viborg HK i efterhånden mange år.

Jørgen Hansen, direktør Viborg HK

Vant til at kæmpe

Corona-virussen har lukket store dele af det danske samfund ned, og i øjeblikket aner ingen, hvornår landets bedste rækker inden for håndbold og fodbold går i luften igen.

- Sportsligt kan jeg ikke svare på noget, og det kan Divisionsforeningen heller ikke i øjeblikket. Det er en træls situation, som vi er havnet i, og økonomisk bliver det hårdt for mange virksomheder - også for sportsklubber, sagde Jørgen Hansen.

- Vi var så dygtige/heldige, at vi nåede at få tilført kapital, der gør, at vi nu har en positiv egenkapital. Så vi kan holde til det her, men vi skal kæmpe videre på alle fronter. Jeg kan ikke spå om, hvordan verden ser ud i næste sæson, og vi er klar over, at der skal kæmpes, men sådan har situationen været i Viborg HK i efterhånden mange år, sagde VHK-direktøren.

Må tage hensyn til økonomien

Onsdag meldte Divisionsforeningen ud, at de fodboldklubber, der ikke har været nødt til at hjemsende spillerne for at være berettiget til lønkompensation, kan afvikle alternativ træning. Det skal foregå i mindre grupper på maksimalt otte personer med god afstand til hinanden.

Viborg FF har som alle andre klubber i 1. division søgt om kompensation, mens flere klubber i Superligaen er gået en anden vej, og nu så småt er begyndt at træne igen.

- Jeg har den klare holdning, at i hver klub må de ansvarlige vælge deres måde at gribe situationen an på. I Viborg FF tager vi det sundhedsmæssige alvorligt, men vi har også en klar hensyntagen til vores økonomi, som gør, at vi er gået med på en trepartaftale, hvor vi kan søge om 75-90 procent i lønkompensation alt efter ansættelsesforhold, sagde Viborg FF's direktør Morten Jensen torsdag eftermiddag.

Ordningen om lønkompensation kan anvendes af private virksomheder i perioden fra den 9. marts 2020 til den 9. juni 2020, og for Viborg HK giver det ikke mening at vælge ordningen fra foreløbig.

En del af myndighedernes restriktioner frem til den 13. april indebærer nemlig, at haller og motionscentre holder lukket, så spillerne har i princippet ikke noget sted at træne andet end i naturen eller derhjemme.

- Som verden ser ud lige nu, begynder vi ikke at træne. Det ligger helt fast, men tingenes tilstand kan selvfølgelig ændre sig, sagde VHK-direktør Jørgen Hansen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Dyrebakken ikke klar til at åbne

112

16-årig spritbilist i scooter-uheld

Læserbrev

To politiske veje for Danmark

Annonce