Annonce
Navne

Viborgs turisme har fået ny frontkvinde

Rikke Friis er nu også formand for Turistforeningen for Viborg og Omegn. Arkivfoto: Morten Dueholm.
Direktøren for Mønsted Kalkgruber, Rikke Friis, er blevet formand for både turistforeningen og turistudvalget under "Vi er Viborg".
Annonce

Viborg: Der er kommet en ny person i spidsen for Viborgs turisme.

Det er direktøren for Mønsted Kalkgruber, Rikke Friis, der nu både er formand for turismedelen af organisationen "Vi er Viborg" og formand for Turistforeningen for Viborg og Omegn.

Sidstnævnte post blev indtil for nylig varetaget af ejeren af Verdenskortet i Klejtrup, Søren Vejle-Cassøe, der fortsat er medlem af bestyrelsen, som mener, at valget af Rikke Friis som ny formand er helt oplagt, da man på den måde sikrer, at turismen taler med en og samme stemme i både turistforening og Vi er Viborg.

Det er forholdsvis nyt, at turismen og handelslivet er gået sammen i organisationen Vi er Viborg. Tidligere var Viborgs turisme lagt i hænderne på Visit Viborg, der havde eget turistkontor i Viborg. Det blev imidlertid nedlagt, da kommunen valgte at gå i samarbejde med en del andre kommuner under en fælles paraply i Visit Aarhus, som nu står for promoveringen af hele området nationalt og internationalt.

Det betyder imidlertid ikke, ifølge den nye formand, at man ikke har en stor opgave at varetage lokalt.

Annonce

Naturlig udvikling

- Det er afgørende for vores turisme og for vores handelsliv, at alle parter kan se sig selv i og får noget ud af det nye samarbejde. Derfor ser jeg det som en helt naturlig udvikling, at vi er sammen i Vi er Viborg, og jeg er overbevist om, at det kommer vi til at få noget rigtig godt ud af. Jeg er meget optimistisk med hensyn til det nye samarbejde mellem turismen og handelslivet, og jeg er også sikker på, at vi nok skal finde det rigtige samarbejde i forhold til Visit Aarhus, siger Rikke Friis.


Det er afgørende for vores turisme og for vores handelsliv, at alle parter kan se sig selv i og får noget ud af det nye samarbejde.

Rikke Friis, dobbelt formand for turismen i Viborg


Hun og resten af den lokale turistbranche kan for øvrigt se tilbage på en meget blandet sommersæson, hvor nogle har haft en helt fin sæson, mens andre har været hårdt ramt.

- Det har jo været meget vanskeligt for mange, men især for dem, der har kunnet lukke folk ind til halv pris som følge af støtteordninger, har det været en fin sæson, så det er et meget blandet billede, der tegner sig. Alt i alt har det dog ikke været så slemt, som det tegnede sig i det tidlige forår, siger Rikke Friis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce