x
Annonce
Viborg

'Viborgs vildeste døgn': 24 timers løb med alverdens nye tiltag

Her ved Søndersø skal det i weekenden syde og boble, fortæller Rolf Bücking. Foto: Morten Dueholm
Solen skal skinne, folk skal myldre rundt ved Søndersø, musikken skal spille - og rigtig mange skal trække i løbeskoene. Løbsarrangør Rolf Bücking ser frem til en helt ny udgave af 24 timers løbet.

Viborg: Mandag formiddag er hverken særlig lun, særlig vild eller særlig begivenhedsrig ved Søndersøs østbred.

Rolf Bücking, Viborgs løbsarrangør nummer et, skutter sig lidt i vinden.

Forbi ham går to mænd med alvorlig mine og nøje optegninger. De er ved at gøre klar til det, der i høj grad er Rolf Bückings værk, og som i den kommende weekend skal være forvandlet til alt det, denne mandag ikke umiddelbart er.

Det skal være "Viborgs vildeste døgn".

Det kan være svært at forestille sig, men hvis vi spoler tiden frem til lørdag aften, lad os sige klokken 19, hvordan ser her så ud?

- Så er solen ved at gå ned, den har skinnet hele dagen, og der er stadig omkring 20 grader. Det er vindstille, og her vrimler med folk. Smukke Møller er gået i gang med lydprøverne på den store scene, og lige derovre (Bücking peger i retning af søen) er der fyldt med madboder, og derhenne er der en helt masse telte, siger han og peger videre i retning af Golf Hotel.

Annonce
Arbejdet er så småt i gang med at forvandle området til et mekka for alverdens aktivitet.

Ikke bare løb

Mange vil kende 24 timers løbet.

En del vil have løbet det, men endnu flere vil måske nok bare have kigget forbi og undret sig over, hvem der siger ja til at tonse Søndersø rundt midt om natten.

Nu skal løbet - og alt det omkring løbet - i højere grad være for enhver, siger Rolf Bücking.

Det handler ikke om, siger han, at ændre det gamle koncept, som fungerede fint. Det handler snarere om at tilføje en masse af de elementer, som det nu lukkede Viborg City Marathon indeholdt.

- Nu er det ikke bare løb, konstaterer han.

- Det er rock & roll og underholdning. Der kommer til at foregå så meget, siger han om det arrangement, som nu hedder 24 timer Viborg.

Er det meningen, at det skal være så sjovt at være her, at man som løber skynder sig rundt om søen for at komme tilbage til festen?

- Ja, det er indrettet sådan, at hvis man lige løber en enkelt omgang, så kan man nå det hele, siger Rolf Bücking og griner bag sit hvide skæg.

Børnene i centrum

Man må selv på nettet for at læse hele det udførlige program, som 24 timer Viborg har sat sammen. Der er ikke plads her til at runde det hele i avisen.

Men hvis der særligt er én ting, du skal fremhæve, hvad er så det? spørger vi Rolf Bücking.

- Det er børneløbene. Vi har meget fokus på børn. Vi har løb til børn, som går hele søen rundt, men vi har også andre løb, eksempelvis på Sønæs, hvor de bliver bombarderet med farver, ligesom der er et skumringsløb klokken 21. Små børn må jo normalt ikke løbe så sent, men det må de nu, næsten hvisker Rolf Bücking.

- Det glæder vi os rigtig meget til, tilføjer han med et forventningsfuldt smil.

Der har været god respons på det nye koncept, slår han fast.

- Vi har altid sagt, at 24 timers løbet er for alle, men det var noget pjat. Havde man ikke et hold, kunne man ikke være med. Det er ændret nu. Basis er stadig holdene og sololøberne, men man kan også løbe bare en enkelt omgang, forklarer den 69-årige arrangør, som understreger, at man jo også kan løbe 10 kilometer eller et halvmaraton eller et helt maraton, eller … ja, 24 timer i streg, hvis lysten lige skulle opstå.

Der er tilmeldt mellem 100 og 120 hold til den traditionelle del af 24 timer Viborg, fortæller Bücking. Det er cirka det sædvanlige niveau. Det er fint, mener den afgående arrangør.

Erfaringsmæssigt er han helt på det rene med, at nye koncepter altid lige skal løbes i gang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce