Annonce
Viborg

Viceborgmester tvivler på sommerskole-forslag: Lad hellere kommunen om det

Per Møller Jensen (S) mener ikke, at forslaget om sommerskole er vejen frem. Arkivfoto: Preben Madsen
Det Konservative Folkeparti har foreslået at lave sommerskoler rundt om i landet for at indhente noget af det forsømte skolearbejde. Lokal udvalgsformand (S) mener ikke, at det er den rigtige løsning.
Annonce

Viborg: Kort inden weekenden blev det foreslået, at de svageste elever i folkeskolen skulle have mulighed for sommerskole, så de ikke kommer for langt bagefter grundet corona-omstændighederne. Forslaget kom fra Det Konservative Folkeparti.

- Vi lægger op til, at man kan tilbyde et intensivt læringsforløb i sommerferien, som meget vigtigt både skal være sjovt, inspirerende og varieret, men frem for alt stadig koblet til læringsplanerne, så eleverne får styrket deres faglige udgangspunkt, sagde undervisningsordfører Mai Mercado (K) til DR.

Konservative ønsker at sætte lige knap 300 millioner af til en hjælpepakke, som skal gøre det muligt at undervise i 15 dage henover sommerferien. Det drejer sig om undervisning for lige godt 50.000 elever på landsplan.

Skolegangen skal dog baseres på, at eleverne frivilligt vil undervises, samt at lærerne frivilligt stiller dem til rådighed.

Torsten Nielsen (K) kan sagtens se pointen i sommerskole, men er åben for variationer. Arkivfoto
Annonce

Lad det være op til kommunen

Per Møller Jensen, viceborgmester og formand for børne- og ungdomsudvalget, mener dog ikke, at ideen er den rette løsning.

- Der er ingen tvivl om, at der er elever, som er fagligt udfordret på baggrund af den længerevarende nedlukning af folkeskolerne. Især elever i de ældste klasser, siger Per Møller Jensen.

- Alt dette kalder, naturligvis, på overvejelser om, hvordan vi understøtter og hjælper især elever med ekstra faglige udfordringer og fagligt efterslæb. Det er et sympatisk forslag, men der er grund til lige at overveje, om det er det rigtige forslag til at afhjælpe udfordringen for fagligt udsatte elever, forsætter udvalgsformanden.

Tidligere borgmester Torsten Nielsen (K) mener dog, at hans parti har fat i noget rigtigt.

- Overordnet synes jeg, at det er en ret god ide. Men lige nu er der så mange eksperter i hele landet, som udtaler sig, men som ikke kan fortælle os noget konkret, og så er det svært at vurdere, hvad der er rigtigt og forkert, siger Torsten Nielsen.

Per Møller Jensen mener dog, at man ikke kan skære alle kommuner over en kam.

- Var det ikke i stedet en ide at afsætte puljen og så overlade det til den enkelte kommune at tage stilling til, hvordan man hjælper de elever, som har et særligt behov? spørger Per Møller Jensen.

Annonce

Er ikke konkret nok

Torsten Nielsen erkender, at hver kommune driver skoler på forskellig vis, så lige på det punkt, kan han godt følge med Per Møller Jensen.

- Nu er der jo stor forskel på, hvordan man driver en skole i Viborg Kommune, og hvordan man driver en skole i Storkøbenhavn. Samtidig er der jo også forskel på, hvor meget den enkelte lærer har gjort ud af online-undervisningen. Så det er jo meget forskelligt, og derfor har jeg svært ved at se, at man sætter de samme retningslinjer op for alle kommuner, siger Torsten Nielsen.

Avisen har også været i kontakt med borgmester Ulrik Wilbek (V) samt direktøren for Børn & Unge, Søren Aakjær. Fra borgmesteren lyder det, at forslaget ikke er konkret nok til, at han kan tage reel stilling til forslaget, men han indskyder dog, at han synes, at det lyder forholdsvis dyrt.

Søren Aakjær ønsker ikke at udtale sig, da forslaget stadig "kun" er på et politisk plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Annonce