Annonce
Læserbrev

Videoovervågning. Hvorfor beskytte de kriminelle?

Annonce

Læserbrev: Flere nummerpladescannere og flere videokameraer som Justitsministeriet foreslår. Orson Wells' bog kommer i tankerne, og mange politikere udtrykker mistillid til forslaget.

Uskyldige mennesker bliver overvåget, men for uskyldige mennesker kan det ikke være et problem. Jeg har ikke et problem med det, det dokumenterer jo blot, at jeg ikke har gjort noget forkert.

Det eneste problem, jeg kan se, er om databaserne er sikret mod misbrug. Er de sikret mod, at de forkerte mennesker kan få adgang til oplysningerne?

Det er egentligt lidt en sjov problematik, da folk på de sociale medier lægger alle mulige oplysninger på medier, der sælger alle persondata, der lægges op.

Jeg har det fint med, at politiet kan se, hvornår jeg er kørt over f.eks. Storebæltsbroen med en hastighed på 109-110 km/t (fartholderen er rimelig præcis), når der ikke er vejearbejde.

Politiets scannere kan måske få afsløret nogle af de stjålne biler – biler med stjålne nummerplader – som banderne benytter til mord.

Politiet må også gerne se, hvor jeg har gået, det bekræfter jo blot, at jeg har opført mig ordentligt.

Hele problematikken med overvågningen kommer jo blot af, at der er personer, der ikke opfører sig ordentligt – er kriminelle – de ønsker nok ikke den foreslåede overvågning, men de skal ikke beskyttes.

Om data skal opbevares i mere end 30 døgn? Meng-sagen viser, at det måske burde være væsentlig længere, når politiet ikke har det nødvendige mandskab eller prioriterer mandskabet rigtigt.

Til politikere, der er imod, kom nu ned fra træet, de eneste, jeres modstand vil beskytte, er de kriminelle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce