Annonce
Sport

Vigtig uge forude: Viborg HK-kvinder skal fintunes inden sæsonstart

Viborg HK's kvinder skal være besværlige at spille mod - også når spillet ikke kører. Arkivfoto: Johnny Pedersen

Viborg HK får en heftig start på sæsonen. Derfor er det afgørende, at ugens træningslejr i Ungarn bliver brugt på at skærpe holdet frem mod de betydende kampe, som begynder i næste uge.

Viborg/Ungarn: Viborg HK drager tirsdag mod Ungarn, hvor der venter en ugelang træningslejr.

Sæsonen nærmer sig med hastige skridt - og cheftræner Allan Heine betoner kraftigt, at det er et vigtigt stykke arbejde, som han og spillerne skal lave i Ungarn.

- Det er meget afgørende i forhold til den start, som vi gerne vil have på sæsonen. Med det program, som vi åbner sæsonen med, så nytter det ikke noget, at vi venter til slutningen af september med at komme i gang. På det tidspunkt kan både pokalturneringen og det europæiske eventyr være forbi, og vi kan være et stykke efter i grundspillet.

- Vi skal have så mange spillere klar fra start og op på så højt et niveau som muligt. Derfor er den kommende uge vigtig for os, siger Allan Heine, som ser frem til at have ekstra tid til at arbejde med sine spillere.

- Kort fortalt handler det om, at vi skal blive lidt skarpere på de helt små detaljer - specielt når vi ikke lykkes i kampene. Jeg synes faktisk, at jeg har set, at det ser ganske fornuftigt ud, når vi er i flow, så det handler om, at vi også skal være stærke og besværlige at spille mod, når vi ikke er det, siger cheftræner Allan Heine.

Han håber på, at han undervejs på træningslejren kan sende de to højrefløje Anne Sofie Filtenborg og Stine Andersen i kamp. De har begge været på specielle programmer for at blive spilleklar igen ovenpå en skadesplaget sidste sæson. Desuden er Stine Bodholt kampklar igen, mens det har lidt længere udsigter med målvogter Hanna Daglund og venstrefløjen Amalie Grøn.

Stine Bodholt er blevet kampklar efter en lille skadespause. Arkivfoto

Kun to kampe

Der har desværre været afbud til den planlagt træningsturnering i Ungarn. Det har betydet, at VHK blot spiller to kampe undervejs. Kampene er ydermere blevet flyttet, så de nu skal spilles onsdag og torsdag i stedet for fredag og lørdag.

- De to kampe skal forhåbentlig gøre os endnu klogere på, hvilken udgave vi er i lige nu. Og så skal vi håndtere den udgave bedst muligt. Men vi skal også bruge en masse tid sammen, så vi bliver et endnu stærke kollektiv både på og udenfor banen, siger træneren.

Undervejs på træningslejren er der afsat en del tid til at kitte holdet sammen via teambuildingøvelser og flere andre ting, som spillerne kan se frem til at skulle igennem.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Unge VFF'ere fik smæk i Helsingør

Annonce