Annonce
Bjerringbro

Efter succes sidste år: Cykeltur skal lokke de yngre med rundt i byen

Holet bag arrangementet da det løb af stablen sidste år. Arkivfoto
5. Maj er der for anden gang mulighed for at få en guidet tur i sin egen by - og i år udvides arrangementet med en cykeltur om eftermiddagen.
Annonce

Bjerringbro: Solen skinnede fra en skyfri himmel den 8. april sidste år, da trivselspilot Vibeke Schøsler Pedersen med flere havde inviteret til arrangementet Kend din by. Det blev en kæmpe succes med mere end 200 deltagere, der sammen med en række by-guider vandrede rundt i Bjerringbros gader for at få baggrunden og historien om stationsbyen, der ligger så smukt ved Gudenåen.

Så stor var succesen, at man vælger at gentage arrangementet, der denne gang finder sted en måned senere, nemlig søndag den 5. maj.

Igen i år er det Vibeke Schøsler Pedersen, der er tovholder på dagen og sammen med en styregruppe, der består af Niels Jørgen Berg, Aksel Søndergaard, Palle Winther og Ruben Wriborg, har hun sammensat et lidt anderledes program end sidste år.

- Vi har valgt at flytte mødested og udgangspunkt for arrangementet til Torvet i stedet for Sol- og vandtrappen. Derudover har vi kun en rute i år, der netop begynder ved Torvet og derefter bevæger sig rundt i det østlige Bjerringbro, fortæller Vibeke Schøsler Pedersen.

Inden de forhåbentlig mange mennesker vandrer af sted, højst sandsynligt opdelt i en lang række mindre grupper, er der gratis kaffe og rundstykker sponsoreret af Bergs Bageri, som efterfølges af morgensang ledet af Jens Ole Pedersen og en officiel velkomst ved viceborgmester Per Møller Jensen.

- Vi har fået rigtig god opbakning til arrangementet i år. Foruden bageren støtter både Bjerringbro Elværksforening, Lions Bjerringbro, Bjerringbro Byforum samt Superbrugsen op om "Kend din By", fortæller Vibeke Schølsler, der har et håb om, at arrangementet vil skabe sammenhold og nye venskaber på kryds og tværs af byen.

Tovholder på Kend din By er Vibeke Schøsler, og hun glæder sig til igen i år at inviterer Bjerringbro-folket på tur i deres egen by. Arkivfoto
Annonce

Op på cyklen

Efter turen rundt i det østlige Bjerringbro er det tid til en frokostpause, der også forgår på Torvet. Her uddeles de madposer, som folk i forvejen har bestilt hos Superbrugsen, Elsborg eller Oasen.

- Det var jo sådan set på dette tidspunkt, at arrangementet stoppede sidste år, men i år har vi valgt at sætte en ekstra dimension på, fortæller Vibeke Schøsler Pedersen med et smil.

For alle dem der har lyst, skal cyklerne nemlig findes frem, når frokostpausen er ovre.

- Meningen er, at vi i samlet flok cykler til Tangeværket, hvor direktør hos Gudenåcentralen, Rasmus Lambert, tager imod og fortæller om værket og det forventede nye stryg, fortæller Vibeke Schøsler Pedersen, der forsikrer om, at cykelturen vil blive kørt i et tempo, hvor alle kan være med.

Cykelturen er koblet på med et håb om, at man kan lokke flere yngre mennesker samt børnefamilier med.

- Egentlig slutter dagen ved Tangeværket, for herfra kan man selv bestemme, hvilken vej man vil cykle hjem, men klokken 14 er der officiel afslutning på Torvet og inden da er der mulighed for at købe kaffe og kage hos Café Frirummet, fortæller Vibeke Schøsler Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Viborg FF's vej til sydafrikansk landsholdsspiller og mange nye fans

Sport

Officielt: Viborg FF må suspendere billetter og lukker kun 500 tilskuere ind til Skive-kamp

Annonce