Annonce
Viborg

Vikarer klar til at hjælpe fra mandag i skoler og børnehaver

Cirka 50 vikarer skal hjælpe til på institutioner og skoler indtil sommerferien. Arkivfoto
Skoler og institutioner er fra på mandag tilbage til så normale tilstande, som man kan forvente i den raserende corona-krise, men det er behov for ekstra hjælp.

Viborg: "...Grundet de nuværende sundhedsfaglige restriktioner har Børn & Unge dog fortsat et presserende, akut behov for arbejdskraft til at løse de nye opgaver på skoler og i dagtilbud."

Dette var den meget kortfattede beskrivelse af situationer på institutioner og skoler i Viborg Kommune, som embedsmændene på rådhuset forleden præsenterende for medlemmerne af børne- og ungdomsudvalget.

Politikerne blev derfor præsenteret for et forslag om, at der straks oprettes et vikarkorps, som skal hjælpe til. De folkevalgte nikkede ja til forslaget.

Planen er at oprette et korps på cirka 50 personer, der vil få en timeløn på 150 kroner. Forvaltningen forventer, at udgiften de kommende uger vil blive godt to millioner kroner.

Behovet for dette vikarkorps er en direkte konsekvens af corona-krisen, og embedsmændene forventer derfor, at staten i sidste ende kommer til at betale udgifterne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Hvordan går det efter et covid-19-forløb?

Annonce