Annonce
Viborg

Vil plante 900 hjerter foran rådhuset

Der plantes 900 hjerter foran Viborg Rådhus den 4. september. Arkivfoto: Morten Dueholm

Viborg: Omkring 900 hjerter skal plantes foran Viborg Rådhus onsdag den 4. september.

Sådan lyder planen fra Udsatterådet, der med aktionen ønsker at sætte fokus på de 900 fattige børn, der ifølge rådets tal bor i Viborg Kommune.

Udsatterådet holdt tidligere i år et åbent møde, hvor man diskuterede børnefattigdom. Rune Vammen Lesner, født og opvokset i Viborg, men i dag bosiddende i Aarhus, hvor han arbejder som økonom på universitetet, fortalte her om konsekvenserne af bare at leve ét år i fattigdom som barn.

De var store.

At aktionen finder sted netop den 4. september skyldes, at den lokalpolitiske sæson for alvor genoptages med det første byrådsmøde. Aktionen begynder klokken 16, en time før mødets start.

"Vi sætter fokus på, at der også i Viborg Kommune lever alt for mange børn i fattigdom. Næstehjælperne i København plantede 64.500 røde, håndlavede hjerter i Fælledparken i foråret, og 900 af dem har vi fået til Viborg, fordi der lever flere end 900 børn i fattigdom her. Vi vil sætte fokus på dem til det første byrådsmøde i håb om, at byrådet vil have fokus på at gøre, hvad det kan, for at hjælpe de mange fattige børn i Viborg Kommune. Vi kan og skal gøre det bedre!" skriver Udsatterådet på Facebook.

Rådet opfordrer folk til at komme og bakke op.

And

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce