Annonce
Viborg

Vindere af animationskonkurrence: - Sorter dit affald eller dø

En gruppe studerende fra Viborg vandt mandag præmien for bedste projekt til den såkaldte "Human Impact Day", som blev afholdt i forbindelse med animationsfestivalen. Foto: Pressefoto

Viborg: Mandag mødtes 135 gymnasieelever fra hele kommunen for at arbejde på projekter, der skulle sætte fokus på diverse klimaproblematikker. Det skete, da den såkaldte "Human Impact Educational Day" blev afviklet på Viborg Rådhus i forbindelse med animationsfestivalen, som i år kører med netop dette tema.

De studerende fra Viborg Gymnasiums Visuel HF linje, landbrugskolen, handelsskolen samt Viborg Katedralskole konkurrerede dagen igennem om at lave det bedste projekt, som blev kåret sidst på eftermiddagen.

Prisen for bedste projekt gik til en gruppe studerende, der havde lavet et storyboard til en animationsfilm kaldet "Sorter dit affald eller dø". Ideen skulle fange seeren på en humoristisk måde og illustrere, at vi ikke kun skader naturen, men også os selv, hvis ikke vi tager affaldssortering alvorligt.

Filmen viser en person, som ikke gider sortere sit affald, men i stedet smider det i havet. Det er dog ikke en skildpadde eller en fisk, der bliver fanget i skraldet, sådan som forurening ofte illustreres, men derimod en ung badegæst, som ender sine dage med munden fuld af affald.

Filmen vandt derudover også en anden pris for bedste case i kategorien "Affald" med Revas som partner.

Udover denne kategori blev der også fundet en vinder inden for kategorierne "Vand" og "Landbrug" med henholdsvis Viborg Kommune og Agro Business Park som partnere.

Projekterne vil senere på året blive udstillet på Viborg Museum som afslutning på Viborg Animation Festivals ”Flip Book” udstilling.

Vinderprojektet var et storyboard til en animationsfilm, der skulle illustrere, hvordan vi ikke kun skader naturen, men også os selv, når vi ikke sorterer vores affald.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce