Annonce
Rund om Viborg

Vindmølle-modstandere kalder til protestmøde

Der er protestmøde i Foulum-Formyre Kulturhus på torsdag. Her ses nogle vindmøller fra Ulfborg. Arkivfoto: Johan Gadegaard.

Foulum: Budskabet er der ingen tvivl om, når der på torsdag den 6. juni klokken 19 i Foulum og Formyre Kulturhus holdes protestmøde mod forslaget om at rejse vindmøller i Vinge ved Tjele. "Kom og hør, hvorfor det er en rigtig dårlig ide at opstille otte stk. mega-vindmøller ved Nr. Vinge/Tjele Langsø," lyder det i invitationen til mødet.

Mødet i kulturhuset er arrangeret af Aktivgruppen mod vindmøller i Tjele Langsø-området, og på mødet vil man kunne høre en lang række argumenter mod møllerne.

- Vi vil gerne lave lidt reklame for vores protester, og så er det også for at orientere beboerne i lokalområdet og få synspunkterne frem. På kommunens borgermøde om lokalplanforslaget går tiden jo med, at kommunen orienterer om alt muligt, siger Elisabeth Lund, der er en af naboerne til mølleområdet.

På mødet vil man blandt andet kunne høre en repræsentant for Dansk Ornitologisk Forening fortælle om møllernes konsekvenser for fuglelivet, Lars Raahauge vil fortælle om, hvordan det er at være nabo til en vindmølle, og Visti Vistisen vil fortælle om begrebet vagabonderende strøm i forbindelse med vindmøller - det vil sige strøm, som følger andre veje end regulære ledninger, for eksempel fugtig jord.

jak

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK For abonnenter

Karakterbogen: Flere spillere scorer højt efter forgæves fight

Annonce