Annonce
Rundt om Viborg

Vineri inviterer til gastronomi efter corona-pausen

Cold Hand Winery har adskillige tilbud om at spise ude i løbet af sommerferien. Pressefoto
Cold Hand Winery planlægger sommerrestaurant, sommergrill og søndagsbrunch i løbet af de kommende uger.
Annonce

Læsten: Æble-vineriet Cold Hand Winery ved Læsten lidt øst for Hammershøj tager revanche efter corona-pausen med en række arrangementer, hvor man kan spise og drikke frugtvin til. Som noget nyt har vineriet også nogle mere familievenlige tilbud.

Vineriet, der har modtaget adskillige priser for sin frugtvin og spiritus, holder lige som sidste år sommerrestaurant i perioden frem til den 1. august. Det foregår under åben himmel, når vejret tillader det - ellers rykker man inden døre - og det sker i samarbejde med restauranterne Domestic og Hærværk, som flytter deres køkkengrej og andet udstyr ud på landet.

Som noget nyt åbner vineriet det, man kalder en mere familievenlig restaurant. Her er konceptet, at det enkelte selskab selv griller "små hapsere og ingredienser", som det udtrykkes, på hver sin bordgrill. Pris for velkomstdrink, tre retter og kaffe er lidt lavere end på gourmetrestauranten, men man får så også mindre vin eller alkoholfrie alternativer.

Søndagsbrunch er et tredje tilbud fra vineriet. Det holdes seks søndage i løbet af sommeren og inkluderer også en rundvisning. Man kan også vælge at tage til "søndags-kaffe og sødt" inklusive et par glas dessertvin søndag eftermiddage. Her er der ligeledes en rundvisning med i tilbuddet.

Annonce

Æblemosten fryses

Cold Hand Winery blev grundlagt af Jens Skovgaard i  2010. Han havde fået ideen om at lave æblevin af de syrlige danske æbler. Grundmetoden er, at æblemosten fryses og siden optøs udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som en tyk, rå sirup. Denne sirup laves efterfølgende til frugtvin med en særlig nordisk syreprofil og aroma.


Grundmetoden er, at æblemosten fryses og siden optøs udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som en tyk, rå sirup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Badning frarådes i Viborg-søerne

Debat

Det er stadig Arne og Anettes tur

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce