Annonce
Bjerringbro

Vinterferie med recycling og kreativ leg

Energimuseet byder i vinterferieugerne syv og otte på aktiviteter for hele familien. Arkivfoto: Morten Dueholm

Energimuseet inviterer på spændende vinterferieaktiviteter for hele familien.

Annonce

Tange: Energimuseet byder på to vinterferieuger med recycling, kreativ leg og lynshow. Fra mandag 11. februar til og med fredag 22. februar har Energimuseet åbent alle dage klokken 10-16.

På programmet er der aktiviteter med fokus på kreativ leg, energi og recycling, og hele familien kan være sammen i kreativ leg, når museet i samarbejde med centret for kreativt genbrug ReMida laver spændende værker og sejlbåde af overskudsmateriale, som ReMida indsamler fra virksomheder.

Annonce

Lav en pram

Guiderne på Energimuseet hjælper børn og voksne med at lave sejlbådene. Måske kan det blive en ny spændende udgave af de gamle pramme, der tidligere sejlede på Gudenåen.

- Det skal naturligvis testes om prammene er søstærke, når de er færdigbygget. Aktiviteten er gratis, og man kan tage sit kunstværk eller pram med sig hjem efter besøget, fortæller museets souschef Tina de Linde i en pressemeddelelse.

Produktion af egne pramme og små værker foregår i hovedbygningen, men alle museets otte udstillingsbygninger er åbne, så der er rig mulighed for at komme på en historisk vandring i energiens udvikling og sammen forundres og fascineres over udviklingen og de mange spændende 'retro-genstande'.

Der er daglige lynshow og mulighed for at komme op på toppen af en havvindmølle med VR-briller, ligesom guiderne viser rundt på Ørstedloftet, hvor der er masser af eksperimenter og små forsøg, som man selv kan lave.

Annonce

Ny klimaudstilling

Energimuseet har i hele 2019 øget fokus på den grønne omstilling, og det starter med samarbejdet med ReMida i vinterferien.

- Til foråret indvies en ny udendørs klimaudstilling på museet. Udstillingen fortæller om de udfordringer, vi kan imødese med klimaforandringerne. Desuden er der fokus på, hvordan vi som helt almindelige borgere med små tiltag kan hjælpe klimaet, fortæller Tina de Linde.

I løbet af året kan man opleve Energimuseet i hele landet, når vandreudstillingen 'Fremtiden er grøn - Fremtiden er dansk', kommer på turné i Danmark med start i Roskilde i april og afslutning på Energimuseet til efteråret.

Året starter med et godt tilbud med halv pris på entré for voksne. Da et sæsonkort stadig kun koster en 20'er ekstra, er det altså muligt at få et sæsonkort 2019, for bare 75 kroner i hele vinterferien, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce