x
Annonce
Viborg

Virksomhederne holder vejret og regner efter

Hos AC Hydraulic har man en pænt fyldt ordrebog, men tilgangen af nye ordrer er gået noget i stå. Arkivfoto: Preben Madsen
Foreløbig er det primært hotel- og restaurationsbranchen, der er hårdt ramt, men industriproduktionen kan snart også mærke konsekvenserne af corona.

Viborg: Så vidt folkebladet er orienteret, er der foreløbig kun i begrænset omfang sket direkte fyringer som følge af corona-krisen i lokalområdet.

Værst er det nok gået ud over de ansatte i restaurations- og hotelbranchen, hvor for eksempel cirka 40 af de omkring 50 ansatte på Golf Hotel er sendt hjem uden løn til og med 29. marts - i henhold til aftalen mellem 3F og Horesta.

Der er dog næppe tvivl om, at krisen vil komme til at ramme langt flere ansatte i det private erhvervsliv inden for den næste tid. Lige nu er det store spørgsmål, om det kommer til at betyde fyringer i større stil, eller om den hjælpepakke, som regeringen og arbejdsmarkedets parter har forhandlet på plads, vil betyde, at virksomhederne "nøjes" med at sende en del af arbejdsstyrken hjem med løn i en periode.

- Det er svært at sige, men jeg ved, at rigtig mange virksomhedsledelser lige nu sidder og kigger aftalen efter i sømmene og regner på, hvad den eventuelt vil betyde for deres virksomhed og dermed også deres ansatte, siger erhvervsdirektør Henrik Hansen.

Annonce

Det er min vurdering, at man lige nu holder holder vejret og regner mere nøje på, hvordan man eventuelt kan benytte sig af hjælpepakken.

Poul Erik Kristensen, faglig sekretær 3F

Holder vejret

Stort set samme melding lyder fra faglig sekretær på industriområdet i 3F, Poul Erik Kristensen, der mod forventning mandag formiddag endnu ikke havde modtaget meldinger fra nogle af tillidsrepræsentanterne på de større arbejdspladser om, at ordningen var taget i brug.

- Det er min vurdering, at man lige nu holder vejret og regner mere nøje på, hvordan man eventuelt kan benytte sig af hjælpepakken. Jeg er overbevist om, at den vil blive taget i brug, for jeg er ikke i tvivl om, at langt de fleste virksomheder vil gøre meget for at holde på deres medarbejdere. De vil jo få brug for dem, når den her krise er overstået, siger Poul Erik Kristensen.

Nye ordrer udebliver

At man som virksomhed vil gøre meget for at beholde sine gode medarbejdere, kan administrerende direktør hos AC Hydraulik Carsten Rødbro Jensen kun bekræfte.

- Det er altafgørende for os at holde på vores medarbejdere, så selvfølgelig vil vi da tage hjælpepakkens muligheder med i vores overvejelser, hvis vi skulle komme dertil, at vi må indskrænke vores produktion, siger Carsten Rødbro Jensen.

Det punkt er man slet ikke kommet til endnu hos AC Hydraulic, hvor man har ordrebøgerne så tilpas fyldt op, at situationen i hvert fald ikke vil opstå før tidligst i slutningen af april.

- Men vi kan da tydeligt se, at ordrerne slet ikke kommer ind med samme hastighed mere. Det er som om, nogen har trykket på en hovedafbryder, så situationen kan da blive alvorlig, hvis ikke det her snart drejer i en mere positiv retning, siger Carsten Rødbro Jensen.

Under alle omstændigheder er han meget godt tilfreds med, at hjælpepakken er blevet forhandlet på plads.

- Den kan helt sikkert være med til at afbøde de værste konsekvenser, og forhåbentlig vil den kun skulle være aktuel i en kortere periode, siger Carsten Rødbro Jensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Hverdagsbetjentenes storhedstid

Annonce