Annonce
Bjerringbro

Virtuel høring om skolefusion

Christian Hedelund Jensen fortsætter sin underskriftsindsamling 'Bevar 2 skolematrikler i Bjerringbro.' Arkivfoto: Hanne Bliksted
Høring for fusion af de to skoledistrikter i Bjerringbro afsluttes med dialogmøde
Annonce

Bjerringbro: Selv om høringen om fusion af de to skoledistrikter i Bjerringbro slutter i dag torsdag 3. december, så har forældre og andre stadig mulighed for at give deres mening til kende. Det høringsmøde, som skulle være holdt 2. november men blev aflyst på grund af forsamlingsforbuddet, erstattes af et virtuelt dialogmøde 17. december.

Det nye møde blev først annonceret mandag, og det kom som en overraskelse for mange - også for både borgmester Ulrik Wilbek(V) og for Christian Hedelund Jensen. Da sidstnævnte tirsdag formiddag afleverede 853 underskrifter mod fusion af de to skoledistrikter, vidste borgmesteren ikke noget om dialogmødet.

I følge borgmesteren kan underskriftsindsamlingen fortsætte frem til dialogmødet. Derfor har Christian Hedelund Jensen nu fået en aftale med ejendomsmæglerfirmaet Home i Bjerringbro om, at man der kan hente papirlister, hvis man gerne vil deltage i underskriftsindsamlingen 'Bevar 2 skolematrikler i Bjerringbro' men ikke har en computer.  Indsamlingen fortsætter også på internetsiden.

Ifølge formanden for børne- og ungdomsudvalget Per Møller Jensen (S) bliver synspunkterne fra dialogmødet en del af høringen.

- Synspunkter fra dette dialogmøde samt høringssvar fra blandt andet  skolebestyrelserne på Egeskovskolen og Bøgeskovskolen vil indgå i udvalgets behandling og beslutning. Det samme gælder underskriftsindsamlingen ’Bevar to skolematrikler i Bjerringbro’, siger Per Møller Jensen.


Synspunkter fra dette dialogmøde samt høringssvar fra blandt andet  skolebestyrelserne på Egeskovskolen og Bøgeskovskolen vil indgå i udvalgets behandling og beslutning. Det samme gælder underskriftsindsamlingen ’Bevar to skolematrikler i Bjerringbro’.

Per Møller Jensen, fmd. børne- og ungdomsudvalget.


- Det er værd at bemærke, at baggrunden for forslaget om et fælles skoledistrikt i Bjerringbro, som er i høring, udspringer af den kendsgerning, at vi i Bjerringbro er udfordret af et markant fald i elevtallet, som blandt andet resulterer i en dårlig skoleøkonomi, hvilket kalder på overvejelser og initiativer, tilføjer udvalgsformanden.

Sagen er på børne- og ungdomsudvalgets dagsorden til mødet 5. januar. Her forventes udvalget at træffe en beslutning, som indstilles til byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
USA

Følg præsident-skiftet i USA: Trump har efterladt afskedsbrev til Biden

Annonce