Annonce
Viborg

Virtuel oplevelse fra Viborg vinder pris i Venedig

"The hangman at home - VR" vandt lørdag "Grand jury prize" for bedste virtual reality fordybende arbejde. Pressefoto
Det Viborg-baserede produktionsselskab Late Love Production står bag en virtual reality filmoplevelse, der i weekenden vandt en flot pris ved Venedig International Filmfestival.
Annonce

Venedig: I weekenden var der Venedig International Filmfestival, hvor filmen "The hangman at home - VR" vandt en fin pris for Best VR immersive work - altså virtual reality arbejde, der på bedste vis omfavner og fordyber brugeren i et tredimensionelt univers.


Denne pris er til alle, der stiller spørgsmål. Til dem der viser, at der er plads til ikke-konventionel filmkunst, til udtalelser og fritænkning.

Uri Kranot, instruktør


Filmen er instrueret af kunstnerparret Michelle og Uri Kranot, men produceret af Lana Tankosa Nikolic gennem hendes Viborg-baserede produktionsselskab Late Love Production.

Den er inspireret af Carl Sandburgs ikoniske digt af samme navn fra 1922 og handler altså ikke om at hænge mennesker, men om den akavede intimitet man kan opleve som menneske.

Filmen, der faktisk er mere en oplevelse, begynder med en invitation til brugeren om at stryge en tændstik. Den interaktive fortælling udfolder sig derefter over fem forskellige historier i en række rum. Og brugeren inviteres til at træffe en række valg, som gør vedkommende til en del af historien.

Instruktør Uri Kranot takkede i sin tale hele holdet bag og de mennesker, der troede på filmen:

- Denne pris er til alle, der stiller spørgsmål. Til dem der viser, at der er plads til ikke-konventionel filmkunst, til udtalelser og fritænkning, sagde han.

VR-filmen er den første del af et multimedieprojekt med tre selvstændige dele. I 2021 forventes en animeret kortfilm af samme navn at få premiere, og senere vil VR-installationen "We are at home" også blive præsenteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Annonce