Annonce
Viborg

Virtuelt familieløb skal få små superhelte i kondiskoene

Gader og stræder i hele landet bliver fyldt med små superhelte til Det virtuelle helteløb næste weekend. Foto: Børneulykkesfonden
Snør dine løbesko og sus afsted som en vaskeægte superhelt, når Legeheltene afvikler "Det virtuelle helteløb" næste weekend. I hele landet fyldes gaderne med løbeglade superhelte, som løber sammen, men hver for sig.
Annonce

Viborg: Det er fuld fart fremad og en masse godt humør, når Danmarks små og store superhelte løber afsted til Det virtuelle helteløb i Viborg den 13. og 14. juni.

Her handler det ikke om at nå først i mål, men derimod om at have det sjovt, mens man gør en forskel for indlagte børn i Danmark.

Der kommer sus i heltekapperne, hvad enten man vælger at spurte, gå, hinke eller hoppe sig gennem ruten. Til Det virtuelle helteløb er der plads til alle, og deltagerne vælger derfor selv den rute, som passer bedst. Om det er én kilometer, tre kilometer eller 10 kilometer, og om man vil løbe på fortovet, på stranden eller i skoven er helt op til deltagerne.

Det er Børneulykkesfondens Legeheltene, der står bag Det virtuelle helteløb, og formålet er både at inspirere landets familier til at være aktive selv i corona-tiden og samtidigt at sætte fokus på Legeheltenes arbejde rundt omkring på de danske hospitaler.

Til løbet bliver alle forvandlet til superhelte med masker og kapper, og der er virtuel opvarmning med Legeheltene, så alle er varme og helt klar, når ruten skal tilbagelægges. Alle helteløbere vil desuden få tilsendt et startnummer og et diplom.

- Det virtuelle helteløb skal være en sjov og aktiv oplevelse for børnene og deres forældre, hvor de får lov til at boltre sig og give den gas som superhelte i en tid, hvor mange aktiviteter er aflyst grundet corona-situationen. Det virtuelle helteløb er et alternativ til de helteløb, Børneulykkesfonden normalt afholder hen over foråret og sommeren, men som vi desværre også har været nødt til at aflyse. Med Det virtuelle helteløb har vi dog stadig muligheden for at skabe et fællesskab, hvor folk løber sammen, men hver for sig, og det er vi utrolig glade for, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Det koster 100 kroner per person at deltage i løbet, og pengene går direkte til Legeheltene, der arbejder for at skabe mere aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark. Løbet støttes derudover af Apovit, Bodenhoff og Rema 1000.

Legeheltene

Legeheltene er skabt af Børneulykkesfonden og har mottoet "Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse - også børn der er ramt af sygdom".

For at modvirke inaktivitet og ensomhed hos indlagte børn skaber Legeheltene aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark.

Legeheltene ønsker at skabe et frirum med plads til store armbevægelser, tumleri og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene blev startet op i 2017 og er i dag besøgende på 11 hospitaler i Danmark inklusiv Færøerne. På Regionshospitalet Viborg har Legeheltene været en del af hverdagen siden november 2018.

(Kilde: Børneulykkesfonden)

Annonce
Annonce
Navne

En ægte dansk guldhelt fylder 40 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce