Annonce
Sport

VM-deltagelse afhænger af succesfuldt maraton i Sevilla

Thijs Nijhuis er kommet hjem fra Kenya i en rigtig god forfatning. Nu er han i gang med de sidste forberedelser før han skal forsøge at kvalificere sig til OL. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Thijs Nijhuis er kvalificeret til at løbe med til VM i halvmaraton, men han kommer formentlig kun til at løbe VM, hvis han om tre uger klarer OL-kravet på maratondistancen i Sevilla.

Viborg: Hvis man bliver tilbudt en deltagelse ved et verdensmesterskab, så vil de fleste sikkert blive beærede og takke ja på stedet.

Sådan er det sædvanligvis også for Thijs Nijhuis fra Viborg Atletik og Motion, men da han fik at vide, at han sammen med Abdi Ulad og Maja Alm var inde i billedet og havde klaret udtagelseskravet til VM i halvmaraton i Gdynia i Polen i slutningen af marts var svaret for en gangs skyld lidt vævende.

- Det er ikke hverdagskost - slet ikke for mig - at sige nej til et VM. Det har jeg i hvert fald aldrig gjort tidligere. Men lige nu er det OL, der tæller for mig. Og det er det, som jeg fokuserer på, siger Thijs Nijhuis.

Den 23. februar deltager han i et maratonløb i Sevilla. Her er målet, at han skal forsøge at klare kvalifikationskravet til OL på den mytiske distance. Men skulle det mod forventning mislykkes, så er det samtidig et farvel til VM på den halve distance.

- Jeg håber selvfølgelig, at alt går efter planen i Sevilla - og gør det det, så løber jeg også VM i halvmaraton, men hvis jeg ikke klarer OL-kravet i Sevilla, så vil jeg nok prioritere min tid anderledes, siger løberen, som i så fald formentlig vil gå efter at blive klar til endnu et maraton i håbet om at komme med til OL.

Det er ikke hverdagskost - slet ikke for mig - at sige nej til et VM. Det har jeg i hvert fald aldrig gjort tidligere. Men lige nu er det OL, der tæller for mig. Og det er det, som jeg fokuserer på.

Thijs Nijhuis, løber

Fantastisk træningslejr

Han er dog fuld af optimisme efter nogle ugers træningslejr i Kenya.

- Jeg har haft en helt fantastisk træningslejr. Jeg har aldrig tidligere været i stand til at træne så meget på en tur til Kenya. Mine kvalitetspas har været bedre, og det er første gang, at jeg to uger i træk har løbet over 200 kilometer. Jeg har løbet 215 kilometer en uge og 208 ugen efter, så grundformen er på plads og kilometerne er i benene, siger han.

Lige nu kan han godt mærke en vis træthed i kroppen, men det er en del af planen, at friskheden først skal komme i løbet af de kommende uger.

- Grunden til, at jeg er kommet hjem tre uger før maratonløbet er, at faktisk lettere kan træne det specifikke tempo herhjemme. I Kenya kan man løbe intervaller, men på grund af for lidt ilt og mange bakker, så er det svært med de lange ture i et bestemt tempo, forklarer Viborg-løberen, som heldigvis har god støtte herhjemme også.

Så sent som i weekenden løb han således en lang tur på 31 kilometer, hvor han havde selskab af kammeraten Tom Wade, som gerne giver en hånd med at presse Thijs Nijhuis ned i det tempo, som han skal bruge den 23. februar i Sevilla.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Vent med at smide mundbindet i skraldespanden: Det skal fortsat bruges på sygehuset og ved lægen

Annonce