Annonce
Sport

VM forude: Viborg-talent skal høste værdifuld erfaring

Anine Alstrup har trænet hårdt hele sommeren for at blive klar til juniorverdensmesterskabet i klatring. Arkivfoto: Jesper Krogshave
Viborgs store klatretalent, Anine Alstrup, skal høste en masse international erfaring, når hun om få dage drager til Italien for at deltage ved VM.

Viborg: Det er ganske få atleter forundt at repræsentere sit land ved et verdensmesterskab. I en alder af bare 14 år kan klatretalentet fra Viborg, Anine Alstrup, sætte flueben ved netop en sådan oplevelse. Om ganske få dage drager hun nemlig til Arco i det nordlige Italien, hvor juniorverdensmesterskaberne i klatring bliver afviklet.

- Hun har klatret hele sommeren, så hvis ikke hun er VM-klar, ved jeg ikke, hvad hun er, siger Anine Alstrups mor, Rikke Alstrup, som altså, sammen med sin datter og resten af familien, har brugt det meste af sin sommerferie rundt omkring på de danske klatresteder.

Anine Alstrup stiller op i alle tre VM-discipliner, lead, speed og bouldering, men det er især i sidstnævnte disciplin, at Viborg-talentet har sin helt store force. Bouldering foregår i 4-5 meters højde uden brug af sele- og sikkerhedsudstyr, og på trods af sin unge alder ligger Anine Alstrup øverst på den danske seniorrangliste inden for lige netop den disciplin. Det unge talent skal konkurrere mod verdens bedste klatrere på 14 og 15 år, og det forventes ikke, at hun allerede i år hiver en VM-medalje med hjem til Viborg.

- Forventningerne er egentlig at få international erfaring, men hun kan jo godt udse sig nogle andre mål i forhold til nogle af de konkurrenter, som hun har kæmpet mod før, siger Rikke Alstrup, der sammen med resten af familien tager med sydpå for at støtte og heppe.

Foruden det forestående VM kan klatretalentet i løbet af efteråret se frem til at høste endnu mere international erfaring. Allerede til september skal hun igen til Italien for at deltage i EM, mens hun i oktober drager nordpå - til Finland - hvor de nordiske mesterskaber skal afgøres. Her sigter Anine Alstrup efter en finaleplads.

Men først gælder det altså VM i Arco som løber fra den 21.- til den 31. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Pedel opdagede kraftig røg i låst rum på skole

Viborg

Kühnau efter bekymringsbrev: Problemer på børneafdelingen er ikke en sag for regionsrådet

Viborg For abonnenter

Henriks hjem skal måske jævnes med jorden: Jeg synes, at samfundet spilder en masse ressourcer på at rive noget ned, som fungerer

Annonce