Annonce
Sport

VM-planer vækket til live efter et års dvale

Jørn Svendsen foran domkirken i Viborg, hvor det er planen, at rytterne til VM i mountainbike-?orientering blandt andet skal ind forbi. Arkivfoto: Preben Madsen.

Viborg skal stå for VM i mountainbike-orientering i 2019, og dermed får byen og arrangørerne endelig mulighed for at føre planerne for mesterskabet ud i livet.

Folkebladet fik en snak med Jørn Svendsen for lidt over et år siden. Dengang kiggede vi frem mod 2018. Nu kan vi se frem mod 2019.

For det blev alligevel ikke i 2018, at verdensmesterskabet i mountainbike-orientering kom til Viborg. Trods stor tro på, at det ville blive Danmark og Viborg, var det Østrig, som blev valgt - men til gengæld blev Viborg fredag udpeget til at arrangere mesterskabet i 2019.

Og arrangørerne har allerede planen klar i skuffen.

»Det er det samme arbejde, om det sker i 2018 eller 2019. Vi er bare glade for at få det. Og vi kører det samme setup. Planen er at køre de samme steder, og det er de samme konkurrencer, der skal køres,« siger Jørn Svendsen med henvisning til ruter, der skal gå gennem det indre Viborg by, i Undallslund-skoven, en stafet i Finderup Skov eller Fussingø, inden arrangementet bevæger sig væk fra Viborg-området til et langdistanceløb ved Dronninglund nord for Aalborg samt en mellemdistance ved Ebeltoft.

Samtidig vil det være en bred skare af ryttere, som kommer til Viborg.

»Vores motto for at få eventet til Viborg er »alle for en, det samme sted«. Verdenseliten kommer, men for os er det lige så vigtigt, at vi får bredden med. Det er noget af det, vi lægger meget vægt på. Tidligere har arrangørerne været meget fokuseret på eliten, hvor bredden bag fulgte sådan lidt med. Det er lige så vigtig med bredde som elite for os,« fortalte Jørn Svendsen allerede for et år siden.

Annonce

Endnu flere deltager

Dengang - i sommeren 2015 - troede Jørn Svendsen på omkring 900 deltagere til mesterskaberne. Nu er det tal reguleret op til omkring 1000, da udviklingen af sporten er stærkt fremadgående. Nogle steder i hvert fald.

»Blandingen af mountainbike og orientering er ikke den største sport herhjemme, men i Sverige er sporten eksempelvis eksploderet. Der var 1000 deltagere til et helt almindeligt løb her for nylig, så vi forventer også, at der kommer mange svenske ryttere hertil,« siger Jørn Svendsen.

Der er stadig tre år til, at det for alvor går løs, og i første omgang handler arbejdet om alt andet end cykelløb.

»Vi vil lave en konkurrence, hvor folk kan komme med et bud på et logo. Derudover skal vi have en hjemmeside og en Facebook-side op at stå. Det er arbejdet her og nu. Senere skal vi i gang med at se på ruterne. Jeg afventer også, at Michael Lindholm, der er udstationeret som soldat i Sydsudan, kommer hjem til oktober, så han kan hjælpe med at få planlægningen til at køre,« siger Jørn Svendsen.

VM skal køres hen over en uge i juli eller august 2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

"Arnolds spådom": Første smagsprøve på nyt teaters revolutionerende scenekunst gives under Snapsting

Annonce