Annonce
Viborg HK

VM-spillere er vendt hjem med stort overskud - nu skal Viborg HK score hattrick

Moa Högdahl spillede ikke særlig meget for Norge under VM, og hun er kommet tilbage til Viborg med friskhed i både hoved og krop. Arkivfoto: Morten Dueholm
Der er ingen træthed at spore hos Viborg HK's fire VM-spillere, som er vendt hjem ivrige efter at spille og uden fysiske skavanker. Lørdag venter Nykøbing Falster Håndbold i Vibocold Arena - en modstander, som er på vej frem trods et stort nederlag i den seneste kamp.
Annonce

Viborg: Kristina Jørgensen, Line Haugsted, Moa Högdahl og Carin Strömberg.

Fire profiler på Viborg HK's ligahold og alle deltagere ved VM i Japan i december for henholdvis Danmark, Norge og Sverige.

En slutrunde med mange kampe kan trække tænder ud og efterfølgende påvirke spillernes præstationer på klubholdet i negativ retning, men Viborg HK's cheftræner Jakob Vestergaard oplever, at alle klubbens VM-spillere er kommet tilbage til Viborg med fysisk og mentalt overskud.

Det har været med til at påvirke resultaterne på banen. Viborg HK har vundet de første to kampe i 2020 - hjemme over bundholdet Skanderborg og derefter på udebane over storsatsende Odense Håndbold.

- De er kommet rigtig godt retur fra VM, og det var jo det, vi håbede på, da vi sendte dem af sted. Det har været lidt forskelligt, hvor meget de har spillet, men alle er kommet hjem med en stor dedikation til at præstere for Viborg HK, siger Jakob Vestergaard.

Han slår fast, at spillerne selvfølgelig kan være slidte, når de har været væk i lang tid med deres respektive landshold, men det tager klubben højde for.

- Vi snakker med dem om både deres fysiske og mentale tilstand, når de kommer hjem. Vi vil sikre os, om nogen har brug for ekstra pauser, behandling eller måske styrketræning, hvis der ikke har været så stor mulighed for det undervejs. Vi prøver at tilrettelægge et individuelt program efter, hvordan de har det.

- Men de er alle kommet hjem i en god tilstand og er klar til at brænde den af for Viborg HK, og det synes jeg også, at vi så i Odense, siger Jakob Vestergaard.

Line Haugsted var primært forsvarsspiller under VM.
Annonce

På samme hylde

Lørdag skal Viborg HK prøve kræfter med Nykøbing Falster Håndbold (NFH), som "de grønne" tilbage i september besejrede med 26-21 på udebane. NFH har endnu ikke vundet i det nye år og blev senest skilt ad på hjemmebane af ligaens nummer et, Team Esbjerg, som vandt med 31-19.

Jakob Larsens mandskab var i begyndelsen af sæsonen hårdt ramt af skader og er aktuelt nummer ni i ligaen - to point fra en plads i slutspillet.

I slutningen af efteråret var det dog pil op for Nykøbing Falster, og med tilbagekomsten af profiler som Johanna Westberg (fødte i sommer, red.) og Ayaka Ikehara (har været alvorligt knæskadet, red.) har holdet potentiale til at blive væsentlig bedre, som sæsonen skrider frem.

- Jeg tror ikke, at man skal kigge så meget på kampen mod Team Esbjerg, for Esbjerg havde noget at revanchere, og Nykøbing var ikke helt oppe i omdrejninger. Vi kigger meget mere på kampen forinden, hvor NFH spillede lige op med København. Jeg tror også, at opgøret på lørdag bliver meget lige, for vi skal møde et hold, der har fuldstændig samme ambitioner som os selv, og som befinder sig på samme hylde, hvis man kigger på spillemateriale.

- Men vi kommer med selvtillid, og kan vi komme med det samme som nede i Odense, så har vi en rigtig god chance for at vinde. Men vi har også set, at hvis NFH får etableret kontrafasen og især får sat Mulle (Kristina Kristiansen, red.) og Dione (Housheer, red.) i scene, så er det et hamrende godt hold, siger Viborg HK's cheftræner.

Jakob Vestergaard foretager en enkelt udskiftning i truppen i forhold til Odense-kampen. Ud glider Marianne Haugsted og ind kommer Caroline Højer.

Kristina Jørgensen havde stor lyst til at komme i gang med træningen i Viborg HK, da hun var færdig med VM i Japan.
Carin Strömberg skal lørdag hjælpe sit klubhold til sejr mod Nykøbing Falster Håndbold. Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Snart kommer turen til Preislers Plads

Bjerringbro

Læge smittet med coronavirus - lægehus kører på nødberedskab

Viborg For abonnenter

Valget i landets største forening nærmer sig - og i år er det anderledes: Dette valg er måske ikke det, der er den største folkelige opmærksomhed om

Annonce