Annonce
Viborg

Voldgiftssag tabt med et brag

Peter Lilholt sagde, at Viborg Fjernvarme burde være flov over de urimelige påstande, der var fremført i voldgiftssagen, som selskabet tabte med et brag. Foto: Morten Dueholm
Tidligere landsdommer Peter Lilholt kritiserede både Viborg Fjernvarme og lokalpressen for ikke at have meldt klart ud, at Viborg Fjernvarme tabte voldgiftssag mod Energi Viborg med et brag.

Viborg: I februar afgjorde en voldgiftsret meget klart, at Energi Viborg Kraftvarme kan opkræve det beløb fra det fejlslagne geotermiprojekt i Kvols, som ikke må indregnes i varmeprisen hos Viborg Fjernvarme.

Det er endnu ikke afgjort, hvor stort et beløb der er tale om, men Forsyningstilsynet har i første omgang vurderet, at det er et beløb på 7,5 millioner kroner.

Energi Viborg fik medhold i samtlige de 17 forhold, der var oplistet i sagen, og det fik på generalforsamlingen tidligere landsdommer Peter Lilholt til at klandre både Viborg Fjernvarme og lokalpressen for ikke tydeligt at have fortalt, at Energi Viborgs påstande i ét og alt blev fulgt af voldgiftsretten, og at Viborg Fjernvarme altså tabte sagen med et brag.

Undervejs i forløbet sagde Viborg Fjernvarme nej til at indgå et forlig med Energi Viborg, og det fandt Peter Lilholt meget besynderligt.

- Man burde i bestyrelsen have erkendt, at man var på meget tynd is, og derfor skulle man naturligvis have indgået et forlig, sagde Lilholt.

Han ankede også over en artikel i Weekendavisen, hvor der med udtalelser fra blandt andre formanden for Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen, Ole Jespersen og tidligere byrådsmedlem Jens Rohde blev fremsat en teori om, at Viborg Kommune i 2012 lukkede geotermiprojektet for at få Apple til kommunen.

Formanden Klaus Keller erkendte, at der var tale om en klar afgørelse fra voldgiftsretten, og at han ikke har lagt skjul på det, hverken da retten havde talt eller i sin beretning.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lystfiskere ser gerne flere havørne

Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce